Zvijezda kampanje

Gigi Hadid vraća na scenu kupaće kostime 90-tih

Autor: Žene.ba
MIKAEL JANSSON / VICTORIA'S SECRET

Zvijezda najnovije kampanje Victoria's Secreta govori o trendovima, ljetovanju i kako napraviti savršenu selfi fotografiju u kupaćem kostimu.

Gigi Hadid itekako cijeni ciklične modne trendove. "Toliko je zabavno vidjeti povratak trendova u kupaćim kostimima", rekla je zvijezda nove kampanje Victoria's Secreta Escape to Summer za InStyle. 

"Victoria's Secret vraća neke arhivske stilove kupaćih kostima, a ponovno ih istraživati s novim pogledom čini da se osjećam ponovo zaljubljenom."

Ako iko zna što znači voljeti kupaći kostim, to je Hadid. Nije samo učestvovala u brojnim kampanjama za kupaće kostime, već ih je i dizajnirala. Kao lice najnovije kampanje Victoria's Secreta, Hadid je svakako u svom elementu.

Escape to Summer kolekcija, dostupna od 17. aprila, sadrži kupaće kostime, ogrtače i odjeću koja se može nositi odvojeno, poput korzeta. 

Siluete inspirisane '90-ima i početkom 2000-ih su među stilovima koji se vraćaju, a koje Hadid s nestrpljenjem želi nositi uz bazen. 

"Monokini je bio tako laskav za nošenje u ovoj novoj kampanji," kaže. "Također volim vidjeti svijetle boje, uzorke, visoko izrezane i nestašne donje dijelove, i zabavne detalje koji su ovdje ostali u 2024."

S obzirom na Hadidino iskustvo, nije iznenađujuće što ne može izabrati samo jedan omiljeni stil kupaćeg kostima. 

"Biram kupaće kostime na osnovu toga kako će izgledati moj dan u vodi," kaže. 

"Ako ću se igrati u pijesku s mojom kćerkom ili igrati odbojku, posegnula bih za podržavajućim setom ili jednodijelnim kupaćim kostimom s više pokrivenosti. Ali ako imam vremena za sunčanje i želim izgledati slatko, volim nešto šareno, sa uzorkom i nestašno."

Iako njen omiljeni kupaći kostim za ljeto može mijenjati iz dana u dan, Hadidini standardi kad je u pitanju kupaći kostim su nekompromisni. "Tražim dobro pristajanje i detalje, uzorke ili krojeve koji mi se ističu ili bi odgovarali mom životu" kaže Hadid. "Prilagođenost, udobnost i stil su različiti za svakoga i mislim da je važno pronaći ono što vam odgovara, a zatim ga kupiti u svakoj boji."

Boje su žive u kolekciji Escape to Summer, što odgovara Hadidinom stilu. 

Umjesto da juri za it bojama sezone, Hadid pristupa lično. "To ovisi o mom raspoloženju" kaže. "Kupaći kostimi mogu biti tako izražajni. Ova kolekcija ima neke zaista zabavne uzorke poput geparda, ali ću zaista nositi bilo koji kupaći kostim ako mi kroj odgovara."

Hadidin omiljeni način dodavanja dodataka kupaćim kostimima uključuje "bejzbol kapu, sunčane naočale i slojevite ogrlice." Dodaje: "Volim kako je kampanja Escape to Summer sve o tome da zapravo ne trebate ići daleko od kuće da biste osjetili taj osjećaj ljeta."

I iako možda zamišljate da je njen idealni ljetni bijeg negdje idilično poput Maldiva, ona je puno opuštenija. 

"Moj idealni ljetni 'bijeg' je bijeg od vrućine Istočne obale provodeći popodne s mojom kćerkom u bazenu", kaže. 

Njen savršen ljetni dan uključivao bi "druženje s prijateljima, trčanje kroz prskalice, izradu zanatskih radova i odlazak na lokalno mjesto na hot dogove i milkshakeove.

Što se tiče snimanja savršene selfi fotografije u kupaćem kostimu, Hadid ima savršene savjete. 

"Dobra prirodna svjetlost!" kaže. "Pokušajte stajati i unutar i izvan direktnog svjetla dok gledate sunce kako biste vidjeli što bolje izgleda za to doba dana."