Moda

Giorgio Armani dobit će priznanje za izvanredan doprinos modnoj industriji

Autor: Žene.ba
Giorgio Armani dobit će priznanje za izvanredan doprinos modnoj industriji

Giorgio Armani bit će odlikovan priznanjem za izvanredni uspjeh na Fashion Awards 2019. godine.

Legendarni dizajner nagradu će primiti tijekom ceremonije u Royal Albert Hallu u decembru.

Armaniju će se odati priznanje za izvanredan doprinos globalnoj modnoj industriji te za svoju kreativnost i viziju bezvremenskog stila te brigu za detalje koji su pružili veliku inspiraciju brojnim osobama u industriji.

Kao kreativni direktor etiketa Emporio i Giorgio Armani te predsjednik i izvršni direktor grupe Armani, dizajner i poduzetnik izravno je uključen u sve strateške odluke unutar tvrtke koje se tiču ​​stila i dizajna te osobno nadgleda rast etikete u posljednjih 40 godina.

Giorgio Armani je legendarni maestro, sa stilom potpisa koji je definirao Hollywood, kao i modu.

Armani je zaslužan za ono što mi danas smatramo odijevanjem moći te je stvorio i viziju zamamno cijenjene elegancije na crvenom tepihu.

Njegova marka sofisticirane i bezvremenske odjeće brzo je postala hit kod kupaca željnih usvajanja elegantnog estetskog izgleda te kod zvijezda s A-popisa, koje se ju često nose na crvenom tepihu.
Popis poznatih koji nose Armani uključuju Cate Blanchett, Angelinu Jolie, Naomi Watts, Lauren Hutton i Nicole Kidman.

Značajni doprinosi Armanija protežu se i izvan modne industrije. Naime, dizajner je 2016. najavio stvaranje Giorgio Armani fondacije za provedbu projekata od javnog i društvenog interesa. Dizajner je oduvijek bio uključen u podršku humanitarnim organizacijama, uključujući UNICEF i Zeleni križ.

Wall.hr