Moda

Giorgio Armani predsjedat će žirijem Modnog filmskog festivala u Milanu

Autor: Žene.ba
Giorgio Armani predsjedat će žirijem Modnog filmskog festivala u Milanu

Na Modnom filmskom festivalu u Milanu događaju se bitne promjene, a jedan značajan korak prema naprijed je vijest kako će renomirani talijanski dizajner Giorgio Armani biti predsjednik žirija na šestom izdanju kulturnog događaja. Također, po prvi put, festival se neće održati tijekom Milanskog tjedna mode, već je zakazan od 6. do 10. novembra u kinu Anteo Palazzo Del Cinema u srcu gradske četvrti Brera.

Strast prema kinu Giorgia Armanija potaknula ga je na suradnju s filmskom industrijom od 1980. godine, dizajnirajući kostime za ikoničke i eklektične glumačke zvijezde. Od Richarda Gerea u ‘Američkom žigolu’, Kevina Costnera u ‘The Untouchable’, Brada Pitta u ‘Inglourious Basterds’, do Jodi Foster u ‘Elysiumu’.

https://www.instagram.com/p/BzcvhPTn303/?utm_source=ig_embed

“Giorgio Armani odmah je prihvatio naš poziv s velikim entuzijazmom. On je definitivno bio prvi koji je stvorio snažnu vezu između mode i kina, a kao ličnost je vrlo reprezentativan za grad Milana pa smo pomislili kako bi on bio savršeni kum novog formata festivala “, izjavio je osnivač festivala “Fashion Film Festivala” u Milanu Constanza Cavalli Etro, koji je odlučio odvojiti festival od rasporeda tjedna mode kako bi privukao više pozornosti na događaj.

Dizajneru ovo nije prvi put da surađuje s filmskim festivalima. Armani je 2014. godine osnovao filmski projekt “Filmovi iz gradskih okvira” suradnju s Rai Cinema koji uključuje studente iz šest međunarodnih filmskih škola. Projektom se svakom novembru daje zadatak da stvori kratki film koji snima trenutke života, opisujući gradske perspektive i emocije, koristeći Armanijeve sunčane naočale ‘Frames of Life’ kao perceptivni filtar.

https://www.youtube.com/watch?v=h2Yc4hRpyIM

Festival, organiziran pod pokroviteljstvom općine Milano, dodijelit će nagradu među 17 natjecatelja koji se natječu u dvije različite kategorije: uspostavljeni talenti i novi talenti.

Elle.hr