Živopisna kolekcija

Gucci Cruise 2025: Nova kolekcija donosi živahne boje uz naglasak na trendseterskim komadima

Autor: Žene.ba
Gucci Cruise 2025: Nova kolekcija donosi živahne boje uz naglasak na trendseterskim komadima
Foto: Instagram

Danas želimo da se osvrnemo na Gucci, čiji kreativni direktor Sabato de Sarno veoma dobro poznaje svoj posao. On vraća italijansku modnu kuću u ready-to-wear kategoriju, neprestano postavlja nove trendove i diktira boje sezone. Alessandro Michele je uspešno "doktorirao" aksesoare, donoseći upečatljive komade inspirisane maksimalističkim stilom, dok Sabato trenutno igra na kartu svakodnevnih kombinacija vođenih bordo bojom i šljokicama. Sada žudimo za svakim komadom iz Gucci kolekcije - torbama, Ancora sling backs cipelama, sakoom, suknjama...

U London je stigla Gucci Cruise 2025 kolekcija, a ovo su trendovi koje ona donosi.

Nova kolekcija odabrala je londonski Tate Modern kao svoje mjesto održavanja, muzej savremene i konceptualne umjetnosti koji je pravi dragulj ove kišne metropole. London je prihvatio Sabata i uvijek bio na njegovoj strani, te je on upravo unutar ovog grada odlučio da spoji svoju novu kolekciju, ljude i nove ideje u jednu priču.

View this post on Instagram

A post shared by GUCCI (@gucci)

Šta čini ovu kolekciju posebnom? Ona će se nositi. Već je vidimo na ulicama kako se na kreativne načine nosi. Neće skupljati prašinu na policama, već će roditi nove it komade koji će krasiti omiljene fashion blogere i blogerke, dok ćemo ih mi vjerno isčekivati na našim listama želja.

Do sada smo primijetili da je Sabato veliki ljubitelj boja. Njegovu debi kolekciju je karakterisala dominacija bordo boje, koja je postala boja sezone. Kada ovaj dizajner primijeti neku nijansu koja ga inspiriše, znamo da će pola njegove kolekcije biti u istoj boji. Prvo je to bila bordo, a sada?

Mint zelena.

Jasno je da će mint zelena obilježiti narednu sezonu, kako smo je vidjeli u većini komada pomenute revije. Stoga, budite spremni da ovu boju uskoro vidite na svakom koraku.

Kako big bag trend i dalje osvaja modnu industriju, ovaj pravac očekivali smo i od Sabata. Nove it torbe su stigle, a ovog puta ih potpisuje Gucci.

Saga florala se nastavlja, ali ovoga puta u rukama Sabata i Guccija. Cvijeće se pojavilo na kaputima, sakoima, haljinama i košuljama, uglavnom na crnoj pozadini.