Istaknuti supermodel

Izložba Naomi Campbell: Modni događaj koji je bio najiščekivaniji ove godine

Autor: Žene.ba
Izložba Naomi Campbell: Modni događaj koji je bio najiščekivaniji ove godine
Foto: Naomi Campbell

Naomi Campbell, jedan od najistaknutijih supermodela modernog doba, ne samo da dominira modnim pistama, već njen uticaj doseže i izvan svijeta mode. Ona predstavlja zanimljiv paradoks - s jedne strane promiče najuzvišenije modne standarde, a s druge strane sarađuje s fast fashion brendovima poput Pretty Little Thing. Uz to, aktivizam je sastavni dio njezinog djelovanja, što je nedavno potvrdila i lansiranjem vlastite linije za modnu kuću BOSS.

Bilo kako bilo, Naomi svi žele u svom timu, a njena moć na modnoj scenu kroz godine bit će prikazana izložbom u muzeju Victorije i Alberta u Londonu. Izložba nosi simboliča naziv ''Naomi: In Fashion.''

Zasigurno se pitate šta će biti predstavljeno na izložbi "Naomi: In Fashion". Posjetioci će imati priliku vidjeti ličnu garderobu Naomi Campbell, uključujući modne dodatke koji su obilježili njenu karijeru na modnoj sceni.

Izložba će obuhvatiti kreacije renomiranih dizajnera poput Alexander McQueena, Azzedinea Alaie, BOSS-a, Burberryja, Chanel-a, Dolce & Gabbane, Versacea, Jean Paul Gaultiera, Johna Galliana, Karla Lagerfelda, Kennetha Izea, Torishéje Dumi, Valentina, Vivienne Westwood i Yves Saint Laurenta, kao i neizostavnu viziju Virgila Abloha, s kojim je Naomi usko sarađivala od njegovih početaka.

View this post on Instagram

A post shared by Dr .Naomi Campbell (@naomi)

Osim toga, bit će predstavljene i modne fotografije, a posjetioci će moći uživati u radovima koje je odabrao renomirani urednik Edward Enninful. Aktivistički pristup Naomi Campbell također će biti istaknut, zajedno s njezinim nastojanjem da podrži mlade, neafirmisane dizajnere. Ova izložba predstavlja prvu postavu muzeja Victorije i Alberta posvećenu jednoj manekenki.

Izložba će biti otvorena za posjete od 22. juna 2024. godine do 6. aprila 2025. godine.