Moda

Jesu li japanke na petu novi hit ljetne sezone?

Autor: Žene.ba
Jesu li japanke na petu novi hit ljetne sezone?

Već je odavno poznato kako kreativni direktor modne kuće Balenciaga ima neobičnu sposobnost učiniti najneobičnije (ili najomraženije) odjevne predmete apsolutnim modnim hitom. Dovoljno je samo prisjetiti se njegovih inačica sponzorskih Vetements majica, “ružnih” tenisica poznatijih kao dad sneakers ili pak redizajniranih Crocsica.

U trenutku u kojem smo pomislili da više ne postoji niti jedan omraženi odjevni predmet ili modni dodatak kojem bi se mogao dogoditi kompletni modni zaokret, osebujni je  Demna u svojoj novoj pre-fall kolekciji za kuću Balenciaga predstavio, ni manje ni više, nego japanke s kitten potpeticom o kojima su se odmah raspisali svi svjetski modni mediji.

Malo je reći kako su cipele vrlo estetski “granične”. No, koliko god upitnika imali nad glavom, poučeni dosadašnjim iskustvom i nevjerojatnim komadima koji su iz statusa “ružnog i nimalo stylish” prešli u domenu must-have komada, ne možemo novi Balenciagin izum osuditi na propast. Skloniji smo vjerovati kako ćemo uskoro japanke s malenom potpeticom ipak viđati na svom Instagram feedu, što god sada o njima mislili.

Što se ostatka kolekcije tiče, Demna je nastavio estetski graditi kolekciju u svom prepoznatljivom stilu, pa su tako oversized sakoi, komadi super naglašenih ramena, isprani retro jeans te ležerne haljine ukrašene uzorcima i jarkim bojama i dalje su na snazi. No, svim ostalim komadima unatoč vjerujemo kako će se najviše ipak pričati o kitten heel japankama. Predstoji nam samo pričekati i vidjeti hoće li uskoro zaživjeti i na ulicama.

Elle.hr