Slavna glumica i pjevačica

JLo voli glamur i odvažne krojeve: Pogledajte neka od najboljih izdanja holivudske ikone

Autor: Žene.ba
Foto: Arhiva

Jennifer Lopez proslavila je 55. rođendan. Slavna ljepotica rođena je 24. jula 1969. godine u New Yorku. Skromna djevojka iz Bronxa oduvijek je sanjala da će postati velika zvijezda, a karijeru je započela kao plesačica.

Potom se odlučila okušati u glumačkim vodama što se pokazalo kao dobar potez jer joj je jedna filmska uloga otvorila sva vrata u zabavnoj industriji. Među više od 20,000 prijavljenih na audiciji za ulogu Selene Quintanille bila je i Jennifer, koja je oduševila i producente filma i porodicu neprežaljene pjevačice.

Naposljetku je dobila ulogu koja joj je osigurala i nominaciju za Zlatni globus u kategorije najbolje glumice u mjuziklu ili komediji, a kao najbolji dio filma većina kritičara isticala je upravo njenu izvedbu.

J.Lo nije stala na glumi i uskoro se bacila i u svijet muzike, a kada joj ni to nije bilo dosta prebacila se u poduzetništvo.

Svoj trag ostavila je i u historiji mode. Haljina modne kuće Versace s dodjele Grammyja 2000. godine i danas se pamti, a ovo izdanje bilo je samo mali uvod u stotine senzualnih haljina koje je obukla u narednim godinama.

Riječ senzualno zapravo najbolje opisuje njen uobičajen stil. Jennifer voli glamur, odvažne krojeve, visoke proreze i duboke dekoltee, gole haljine i provokativne kreacije.

Međutim, jednako dobro pristaju joj i suptilnije kreacije kakve ne bira često. Primjerice, u maju je zablistala ne večeri Anne Wintour uoči Met Gale u fantastičnoj baršunastoj haljini crne boje s ukrasnim kristalima preko koje je prebacila klasičan crni kaput predimenzionirana kroja.

Krajem juna doputovala je u Pariz kako bi prisustvovala "haute couture" reviji modne kuće Dior za jesen/zimu 2024. godine. Mnoge je ugodno iznenadila suptilnim glamurom i odabirom zanimljive bež haljine koja je zapravo Diorova reinterpretacija balonera.

Da savršeno izgleda u damskim krojevima pokazala je i 2021. godine u Veneciji. U galeriji razgledajte još neočekivano suptilnih modnih izdanja kojima je Jennifer Lopez sve oduševila.