Zablistala

Jordanska kraljica Rania postavila trendove sa novim Diorovim kaputom

Autor: Žene.ba
Jordanska kraljica Rania postavila trendove sa novim Diorovim kaputom
Foto: Rania Al Abdullah

Jordanska kraljica Rania Al Abdullah pojavila se na jednom javnom događaju poslije duže pauze i to u velikom stilu, dostojnom njene titule.

Jordanska kraljica Rania u posljednje vrijeme se ne pojavljuje često u javnosti i uglavnom koristi svoje javne nastupe da govori o situaciji u njenoj rodnoj Palestini.

Međutim, supruga kralja Abdule II pojavila se na obilježavanju 25. godišnjice od njegovog stupanja na prijesto, a Srebrni jubilej uveličan je podizanjem državne zastave.

Cijela jordanska kraljevska porodica bila je na okupu, a kraljica je ponovo ostavila najjači utisak, pojavivši se u svedenom, ali veoma efektnom modnom izdanju.

Rania je, naime ponijela kaput modne kuće Dior, model koji predstavlja pravo malo remek-djelo.

Inspirisan arhivskim primjercima iz dugog historijata ovog brenda, kaput kraljice Ranije je moderna kreacija s privlačnošću kakvu nudi visoka moda. Izrađen od crnog kašmirskog filca, on ima revere koji se spuštaju ukršteni do struka, gdje ih pridržava dvostruko kopčanje.

Vrlo je elegantan, pada ispod koljena i fenomenalan ako želite kaput-haljinu u stilu onih koje često nosi princeza od Velsa Kejt Midlton.

Tako jednostavan, a ipak upečatljiv, jordanska kraljica kombinovala ga je s klasičnim crnim salonkama i ručnom tašnicom, a sve je upotpunila naočalama za sunce.