Louis Vuitton

Još jedan bizaran modni trend: 'Torba za sendviče' od 3.000 dolara

Autor: Žene.ba
Louis Vuitton

Torba koju je nedavno lansirala prestižna francuska modna kuća "Louis Vuitton" inspirirana je – vrećicom za sendvič.

Da li se sjećate "Balenciaga" torbe u plavoj boji, koja je bila identična kopija torbe za kupovinu koju dobijate u IKEA-i, samo što je bila od kože umjesto plastike i koštala je oko 2.000 dolara umjesto 60 centi? Sada imamo nešto slično.

Bez obzira na to koliko volite modu, ponekad je modne trendove jednostavno nemoguće razumjeti. Torba koju je nedavno lansirala prestižna francuska modna kuća pripada sličnoj kategoriji i inspirirana je vrećicom za sendvič, a košta 3.000 dolara.

Očekivano, reakcije su pomiješane: jedni smatraju da je modnim kreatorima zaista ponestalo inspiracije, dok drugi hvale njenu smjelost i originalnost.

"Vuitton" torba, koja je u prodaju krenula 4. januara ove godine, naravno nije od papira, već od kvalitetne kože, a unutrašnjost je obložena tekstilnom postavom i krije malu fioku, piše Stile.Over.Net.

Dizajn je djelo Pharrella Williamsa, poznatog muzičara i producenta koji je od prošlog ljeta kreativni direktor za mušku modu u "Louis Vuittonu". Kreator ne krije da ga je inspirisala klasična papirna sendvič kesa, ali je želio da je ponovo kreira u narandžastoj boji tipičnoj za „Vuittonove“ torbe za kupovinu.

Torba ima i rajsferšlus plave boje, kako se dragocjenosti (ili sendviči) koje ćete u njoj nositi ne bi izgubili.