Moda

Kako kupovati pametnije: Napravite plan, birajte pametno

Autor: Žene.ba

Koliko god da volimo svoj capsule garderober i trudimo se smanjiti bespotrebnu kupovinu, ipak svaki dan poželimo unijeti bar jedan novi odjevni komad u svoj ormar.

Proslave i razni događaji koji nam život čine magičnim zaslužuju i da ih ispratimo u jednako magičnim cipelama. Postoji nekoliko načina da olakšate i organizujete svoju narednu kupovinu tako da ona ostane zabavna aktivnost koja ne remeti kvalitet vašeg života.

Kupovina bazičnih odjevnih komada

Koliko god puta da spomenemo benefite izgradnje capsule garderobera pojavi se još jedan, kao sada. Osim toga što će olakšati vaš svakodnevni odabir outfita, kupovina odjeće koju možete nositi na više različitih načina će se pozitivno odraziti i na vaš budžet.

Materijali

Biranje odjeće od kvalitetnih materijala će doprinijeti udobnosti, izdržljivosti i estetici vaše garderobe. Obratite pažnju na šavove. Kvalitetno šivena odjeća će imati šavove bez nepravilnosti i izbočina. Prilikom odabira odjeće potražite prirodne materijale kao što su pamuk, lan i svila, ali pogledajte i uputstva koja se odnose na održavanje odjeće.

Rasprodaje

Sezonske rasprodaje su uvijek odlična opcija za uštedu novca. Kvalitetna odjeća i komadi koji se na početku sezone prodaju po mnogo većim cijenama će biti mnogo pristupačniji. Ovo sezonske rasprodaje čini odličnim periodom za dopunjavanje ranije pomenutog capsule garderobera ili kupovinu modnih dodataka kao što su torbe, kaiševi ili cipele.

Trendovi i plan za kupovinu

Još jedan od koraka koje trebamo imati na umu je osviještena kupovina. Shopping je odličan način da se opustite ili provedete kvalitetno vrijeme s prijateljima, ali je neophodno da imamo cilj i fokusiranost na komade koje tražimo jer su nam zaista potrebni. Svi smo pomalo slabijeg karaktera kada vidimo nove štikle, super torbu ili jaknu, ali je neizmjerno važno da osim strasti prema modi izradimo sposobnost vođenja vlastitih finansija.

(Žene.ba)