Fashion inspo

Kako manekenka uklapa old west u savremeni street style

Autor: Žene.ba
Kako manekenka uklapa old west u savremeni street style
Foto: Bella Hadid

Svi smo primijetili da se trendovi stalno mijenjaju, ali u posljednje vrijeme, čini se da se Old, old west vraća u modu na neobičan način. Pharrell Williams je kroz svoju mušku Louis Vuitton liniju ponovo uveo kaubojske šešire, kožne kaiševe sa metalnim kopčama i jahačke čizme. Ironično, upravo u tom trenutku, Bella Hadid se zaljubila u kauboja i preselila u Teksas. Ljubav prema konjima i strast prema jahanju postali su ne samo deo njenog života, već i njenog stila.

Nakon više od godinu dana povlačenja zbog zdravstvenih problema, Bella se vratila na scenu sa stilom, promovišući svoj beauty brend Orebella i istovremeno pokazujući kako se kaubojske čizme uklapaju u savremeni street style. Ovdje su tri različita načina na koje Bella Hadid kombinuje ovaj neobičan trend.

Minimalistički šik

Bella Hadid je u ovom looku pokazala kako kaubojske čizme mogu izgledati savršeno u potpuno minimalističkom izdanju. Nosi crni bodi/top i crne kožne hot pants, dok su čizme jedini naglasak u ovom jednostavnom, ali efektivnom stilu. Dodala je veliku crnu shopper torbu i ovalne naočale, čime je kompletirala izgled koji je savršen za sve one koji vole jednostavnost sa daškom sofisticiranosti.

Boho estetika

Za boho ljubitelje, Bella je predstavila drugi look koji savršeno kombinuje kaubojske čizme sa zvonastim farmericama i kropovanim belim topom sa heklanim motivima. Debeli kaiš sa velikom metalnom šnalom dodaje posebnu notu, dok su shopper torba i ovalne naočale zadržali dosljednost stila. Ovaj outfit je idealan za one koji žele da unesu dašak zapadnjačke estetike u boho stil.

Opčinjeni vintage

Treći look je najopušteniji i najpraktičniji od svih. Bella Hadid se u ovom izdanju pojavljuje u ispranoj vintage majici i klasičnim denim šorcevima, što je savršeno za ljetne dane ili brzo obavljanje svakodnevnih obaveza. Uz već iznošenu braon torbu i kaubojske čizme, ovaj outfit je savršen za odlazak na smoothie u najbližem Erewhon-u, pružajući kombinaciju komfora i stila.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?