Moda

Kim Kardashian podiže tužbu protiv brze mode?

Autor: Žene.ba
Kim Kardashian podiže tužbu protiv brze mode?

Reality zvijezdi je, ako je vjerovati nedavnim natpisima, dosta fast-fashion marki koje kradu izvorne dizajne od “pravih dizajnera”.

https://www.instagram.com/p/BtotMo9Fbak/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Kim se nedavno požalila kako brendovi kopiraju njezine dizajnerske haljine i prije nego što ih obuće, što su mnogi mediji shvatili kao moguću reklamu za jedan od tih brendova. Na profilu Diet Prada komentirali su kako je moguće da je objava samo uputa njezinim mnogim pratiocima gdje mogu nabaviti kopiju haljine koju je Kayne napravio za nju, a brend Missguided odlučio prodavati u svojem online shopu koristeći fotografije na kojima se pojavljuje manekenka koja liči na Kim.

https://www.instagram.com/p/BuDB6RxlPab/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

No čini se da to ipak nije cijela istina o kopiranim dizajnerskim haljinama. Je li Fashion Nova preko noći prekopirala vintage Thierry Mugler haljinu u svom ateljeu u Los Angelesu nakon što su ju vidjeli na Kim ili je Kim prodala kroj svoje vintage haljine fast-fashion brendu prije nego što se pojavila u haljini kako bi zaradila od prodaje kopija?

Kim tvrdi da navodi nisu istina te je odlučila tužiti jedan od tih brendova za vrtoglavih 10 miliona dolara. Hoće li do tužbe stvarno doći ili je to sve marketinška kampanja, s klanom Kardashian nikad se ne zna.

Elle.hr