Moda

Ko igra glavnu ulogu u novoj Pradinoj seriji?

Autor: Žene.ba
Ko igra glavnu ulogu u novoj Pradinoj seriji?

Talijanski brend Prada izdao je novu kolekciju modnih kreacija i dodataka izrađenih od recikliranog najlona kao dio svog programa održivog razvoja, Re-Nylon. Istodobno, brend je objavio niz mini-filmova pod nazivom What We Carry, koji govori o tome kako se proizvode materijali za njihovu ekološku tkaninu.

https://www.instagram.com/p/B0Tmf2fDCwW/?utm_source=ig_embed

U novom videu, supermodel Adut Akech postala je protagonistkinja ekološke priče, koja odlazi u Lake Oss s djelatnikom National Geographica Joeom Cutlerom – tamo razgovaraju s mještanima i gledaju kako se voda čisti od ribarskih mreža. Odbačene ribarske mreže kasnije postaju najlon modne kuće Prada.

https://www.youtube.com/watch?v=inI6v1w6N40

U središtu su revolucionarnog projekta Re-Nylon ikoničke torbe talijanske marke, izrađene od regeneriranog najlona, uzimajući u obzir načela održivog razvoja. Prada je uspjela sačuvati temeljne kodekse i preispitati baštinu s naglaskom na brigu za budućnost. Econyl®, iz kojeg su izrađeni Pradini modni dodaci, dobiva se recikliranjem i čišćenjem oceanskog plastičnog otpada, ribarskih mreža i otpada od proizvodnje tekstilnih vlakana. U prvoj epizodi mogli smo pratiti glumicu Bonnie Wright kako izvješćuje s odlagališta u Arizoni.

Elle.hr