Moda

Kombinacija satenskih haljina i džempera savršen je odabir za prelazni period

Autor: Žene.ba
Kombinacija satenskih haljina i džempera savršen je odabir za prelazni period
Foto: Instagram

Prije nekoliko godina, svilenkasti materijali postali su neizostavan dio naših ormara. Satenske hlače, suknje i haljine smatramo ključnim komadima odjeće koji se mogu kombinovati na razne načine. S pristizanjem toplijeg vremena, konačno smo ih premjestili s manje vidljivih mjesta na vješalice, gdje se nalazi odjeća koju često nosimo.

Ovaj put smo posebno naglasili treću kategoriju - satenske haljine - iako slične kombinacije moguće su i s upotrebom suknji. Međutim, za razliku od suknji, džemperi su i dalje istaknuti na glavnim vješalicama i tamo će ostati još neko vrijeme.

Uz ove dvije ključne komponente, moda se lako može uskladiti. Satenske haljine i džemperi predstavljaju savršenu odjevnu kombinaciju za nadolazeće prijelazno razdoblje, koje nas dijeli od toplijih proljetnih temperatura. Zbog toga smo izdvojili četiri načina kako možete kombinirati ova dva odjevna komada.

Oversized & casual

U potrazi za opuštenom svakodnevnom kombinacijom, često biramo oversized džempere i dukserice. Upavo su ti komadi jednostavni za usklađivanje s satenskim haljinama, stvarajući krajnji izgled koji nosi epitet spoja sportskog i šika.

Ovu varijantu danas često viđamo upotpunjenu udobnim patikama, torbom preko ramena i dodacima poput srebrnog ili zlatnog nakita.

Sivo & crno

Kombinovanje crne i sive boje rijetko kad može proći neprimijećeno. Ove boje su mistične i elegantne te, uz malo truda, pridodaju cjelokupnom izgledu notu minimalizma, ali istovremeno i sofisticiranosti.

Zbog ovakvih karakteristika, ovakav dnevni ili večernji izgled često biramo upotpuniti crnim čizmama ili cipelama s špicem. Naravno, nezaobilazan dodatak je i odgovarajući nakit.

50 nijansi smeđe

Smeđa boja često zauzima mjesto među omiljenim nijansama mnogih, a sve češće susrećemo intrigantne odjevne komade u ovoj boji. Ona se lako kombinuje u zagasitim tonovima, a iako može asocirati na jesen, nosimo je tokom cijele godine.

Osim popularnog trenda kombiniranja smeđih nijansi, ova boja sjajno se slaže i s crvenom. Zbog toga, inspiraciju za odjevne komade kojima ćete se istaknuti u proljetnom periodu možemo pronaći upravo u ovoj kombinaciji.