Jedna od najboljih revija

Louis Vuitton je spektakularno zaključio Sedmicu mode u Parizu

Autor: Žene.ba
Louis Vuitton je spektakularno zaključio Sedmicu mode u Parizu
Foto: Louis Vuitton

Prvi dio modnih događanja za ovu godinu je završen, a zaključak smo dočekali s uzbudljivim predviđanjima za jesen/zimu od strane Nicolasa Ghesquierea za Louis Vuitton.

Ovo je bio Ghesquiereov deseti put da predstavi kolekciju za prestižnu francusku modnu kuću, sa jasnim zadatkom - ili napraviti veliki korak naprijed ili se povući. Modni kritičari tvrde da je ova kolekcija jedna od najboljih koje je dizajner stvorio za Louis Vuitton, a na reviji je prisustvovalo gotovo 4.000 ljudi. Sada slijedi rekapitulacija.

Putovanje na planetu ''Louis Vuitton''

Kolekciju obilježavaju srebreni i zlatni tonovi koji obično zajedno mogu izazvati konfuziju, ali ne i ovog puta. Ovo je bila jedna od onih revija gdje s uzbuđenjem pregledavate fotografije sa piste jer jedva čekate vidjeti što će se dogoditi sljedeće i kako će se koncept razvijati do samog kraja. Dizajner nas je majstorski vodio između dnevnih i večernjih komada.

Revijalni modeli su uspješno komunicirali originalni DNK Louis Vuittona, istovremeno donoseći svježu estetiku koju traži Generacija Z. Sve je bilo tako dobro uklopljeno da i dalje pokušavamo procesuirati svoje dojmove.

Gosti iz prvih redova

Svaka revija obično ima svoje dugogodišnje ili sezonske ambasadore u prvom redu, ovisno o tome ko je trenutno aktualan ili čiji se film visoko kotira na blagajnama. Međutim, Louis Vuitton pristupa tome na nešto drugačiji način jer, ma gdje god da pogledate u njihovim prvih redovima, sjede ikone.

Ovo je jedna od onih revija gdje ćete biti očarani prisutnošću zaista velikih zvijezda, što ovu reviju čini posebnom. Kada primijetite da na istom događaju sjede Emma Stone i Cate Blanchett, shvatite da se radi o značajnom događaju.