Otkriveno kako izgledaju

Louis Vuitton radi sa Timberlandom na novim čizmama

Autor: Žene.ba
Louis Vuitton radi sa Timberlandom na novim čizmama
Louis Vuitton radi sa Timberlandom na novim čizmama / Screenshot - Instagram

Pharrell Williams će sutra otkriti svoju treću mušku kolekciju za Louis Vuitton, a nedavno je najavio saradnju između ovog francuskog luksuznog brenda i Timberlanda.

U kratkom videu objavljenom na Instagram računu Skateboard, neformalnom kanalu kojim upravlja muzičarev tim i koji dijeli detalje iz Vuittonovog studija za mušku odjeću, Pharrell Williams pokazuje svoju Timberland čizmu sa labavo zavezanim pertlama, a na jeziku cipele ističe se Louis Vuittonov logotip.

View this post on Instagram

A post shared by @skateboard

Potpuno otkrivanje čizama očekuje se tokom revije Louis Vuitton FW24 na Sedmici mode u Parizu 16. januaru.

Radne čizme, koje su postale popularne među muzičarima poput Wu-Tang Clana, Jay-Z-a, Tupaca Shakura, Kanye Westa i The Notorious B.I.G., često su bile predmet njihovih rap tekstova. Ove Timberland čizme su također osvojile srca ženskih zvijezda, uključujući Rihannu, Missy Elliott i Aaliyah.

Ovo ne bi bila prva značajna kolekcija obuće za Vuitton, koji je pod vodstvom svog preminulog dizajnera muške odjeće, Virgila Abloha, lansirao vlastite verzije kultnih tenisica Nike Air Force 1.

Williams također ima historiju saradnje sa Timberlandom, s obzirom na to da je dizajnirao nekoliko stilova čizama putem kolekcije Bee Line za svoj brend ulične odjeće Billionaire Boys Club. Kako prenosi Footwear News, 2022. godine Timberland čizma koju je prilagodio vlastitim crtežima prodana je za 7500 dolara (6849.90 eura) na njegovoj aukcijskoj platformi Joopiter.