Pronađite inspiraciju

Manikura na Oscarima 2024: Od minimalizma do ekstravagancije

Autor: Žene.ba
Foto: Oscar 2024

Na dodjeli Oscara tradicionalno pažnju privlače prekrasne haljine, zadivljujuće frizure i elegantan i besprijekoran make-up.

Na ovogodišnjim Oscarima, manikura je dodala finalni dodir glamura, ističući se kao bitan detalj koji podiže cijeli izgled na viši nivo. Nokti su bili pažljivo uređeni, usklađeni s cjelokupnim stilom i odjećom, pružajući dodatnu dozu šika na ovom prestižnom događaju. Od suptilnih i minimalističkih dizajna do hrabro ekstravagantnih remek-djela, crveni tepih Oscara bio je pravo igralište za trendove u svijetu manikure.

Anya Taylor-Joy je na dodjeli Oscara uparila svoju svijetlu srebrnu haljinu s elegantnom srebrnom manikurom. Florence Pugh slijedila je sličan pristup, birajući istu boju i teksturu za manikuru kao i njenu haljinu. Njezini nokti započinju s blago prozirnom, sjajno bijelom bazom, prekrivenom kapljicama nalik na rosu koje su elegantno obavijale svaki nokat.

U galeriji smo izdvojili neke od najupečatljivijih manikura sa crvenog tepiha, a možete i pronaći i inspiraciju za vaš sljedeći set nadogradnje.