Trenutno in

Metalik kupaći kostimi- novi modni statement

Autor: Žene.ba
Metalik kupaći kostimi- novi modni statement
Foto: Instagram

Ako postoji jedan komad garderobe koji je apsolutno esencijalan za ljetnu sezonu, to je kupaći kostim. Svaka sezona donosi svoj odabrani model koji postaje favorit mnogih, a često čujemo koji model je trenutno "in". 

Prvo su to bili jednodelni kupaći kostimi, zatim oni sa karnerima i u zelenim nijansama, a sada su na scenu stupili kupaći kostimi s metalik odsjajem. Srebrne torbe su već preuzele modnu scenu i postale ključni dodatak ljetnih outfita, dok metalik kupaći kostimi igraju važnu ulogu u ovoj sezonskoj uniformi. Oni ne moraju nužno biti zlatni ili srebreni; ovog puta u trendu su i oni koji se ističu vibrantnim bojama u metalik paleti. Donosimo vam sve o modelima koji će osvojiti vrelu sezonu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli EDDY’S Brandstore (@eddyseindhoven)

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jessica Goicoechea. (@goicoechea)

Vintage inspiracija: Gallianov Dior

Ako se pitate odakle je potekla žudnja za metalik kupaćim kostimima, odgovor leži u famoznoj Y2K eri pod potpisom Diora. Početkom 2000-ih, plitak struk, glomazni kaiševi i metalik materijali zauzeli su centralno mjesto u modnoj igri. Kada je na čelu francuske modne kuće bio čuveni John Galliano, njegove kolekcije su bile i ostale izuzetno cenjene. Na reviji za proljeće/ljeto 2004. godine, modni genije je u fokus stavio metalik siluete. Ove kreacije bile su uparene s prepoznatljivim brzim naočarima, upečatljivim nakitom i neočekivanim bundama. Dvije decenije kasnije, želimo rekreirati tu modnu čaroliju i integrisati je u svoju ljetnu rutinu.

Metalik kupaći kostimi: Novi modni statement

Metalik kupaći kostimi ne samo da osvajaju plaže, već postaju i modni statement komad koji se može nositi i van plaže. Festivalska sezona je zvanično počela, a uz plitke farmerke ili šorc, gornji dio metalik bikinija može postati vaš omiljeni komad za izlaske. Metalik kupaći kostimi su posebno popularni u bikinijima, iako i jednodijelni modeli imaju svoj šarm.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli KARLA CROFT (@superbabekillah)