Moda

Misicu Jugoslavije diskvalifikovali zbog provokativnih fotografija: Danas ima 62 godine i sjajno izgleda

Autor: Žene.ba

Mis Jugoslavije iz 1982. godine važila je za najlepšu misicu koja je bivša zemlja imala. Slovenka Bernarda Marovt izabrana je za Mis Jugoslavije u Zagrebu 1982. godine.

Međutim, prije nego što je postala misica države, njenu ljepotu su primjetili u časopisima „Start“ i „Penthaus“, a koliko je bila popularna govori i činjenica da je kalendar „Starta“ te godine prodat u nevjerovatnih 350.000 primjeraka jer su se u njemu nalazile Bernandine fotografije.

Podsjetimo, ovaj časopis je u Jugoslaviji bio pandan "Plejboju“, te se podrazumijevalo da obiluje provokativnijim i eksplicitnijim fotografijama.

Zbog ovoga je na izboru za Mis svijeta diskvalifikovana, a prethodno je dospjela među 15 tada najlepših djevojaka svijeta.

Proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a koliko je bila uspješna govori i činjenica da je na vrhuncu slave zarađivala 3.000 dolara dnevno, prenosi „Stil“.

Marovt manekenstvo nikad nije zapostavila, te i u 62. godini radi punom parom. U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju.

Takođe aktivno organizuje modne revije, a sudeći prema fotografijama sa njenih društvenih mreža i dalje izgleda zanosno.