Marta Ortega

Model koji svi žele: Najmoćnija žena mode pojavila se u čizmama od 70 eura

Autor: Žene.ba
Model koji svi žele: Najmoćnija žena mode pojavila se u čizmama od 70 eura
Marta Ortega

Marta Ortega, kći milijardera koji je osnovao kompaniju Zara i predsjednica grupe Inditex, privukla je pažnju na pariškoj Sedmici mode na kojoj se pojavila u Zarinim čizmama koje koštaju 69.90 eura.

Modna izdanja jedne od najutjecajnih žena u modnom svijetu pažljivo se prate, a Zarina odjeća i modni dodaci u kojima se pojavi često budu rasprodani brzinom munje.

Ortega se pojavila na reviji modne kuće Loewe u trapericama i crnoj kožnoj jakni, a kombinaciju je upotpunila crnim šalom i gležnjačama na vezanje vojničkog stila.

Nakon njezinog pojavljivanja, brojni modni magazini ove su se sedmice raspisali o čizmama iz Zare koje će zasigurno uskoro postati bestseller.

Podsjetimo, Marta je kći Amancija Ortege koji je 1985. osnovao kompaniju Inditex u čijem su vlasništvu brendovi Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe.

Marta je u aprilu 2022. preuzela funkciju predsjednice grupe Inditex, a također se bavi odnosima s javnošću i sudjeluje u upravljanju modnom robom u Zari, koja ostvaruje 70% prihoda Inditexa.