Odvažan dizajn

Modna kuća Schiaparelli predstavila prvi model patika

Autor: Žene.ba
Modna kuća Schiaparelli predstavila prvi model patika
Foto: Schiaparelli

Modna kuća Schiaparelli oduvijek je bila sinonim za inovativnost i kreativnost, s odvažnim dizajnom koji nije za svakoga. Stoga nije iznenađujuće što je ovaj francuski brend odlučio krenuti u još jedan modni poduhvat. Nedavno su lansirali svoj prvi model patika, potpisanih od strane njihovog kreativnog direktora Daniela Roseberryja.

Ovaj put, Schiaparelli je otišao korak dalje uvodeći Haute couture obuću u svoj impresivan asortiman. Riječ je o Schiaparelli Pour Le Sport patikama koje su vjerno odraz duha ove kultne modne kuće, ali su istovremeno prilagođene svakodnevnom stilu. Iako je dizajn obuće obogaćen dozom nadrealizma, što je karakteristično za brend, Daniel Roseberry je pokazao da želi proširiti horizonte brenda, zadržavajući istovremeno njegovu prvotnu viziju.

View this post on Instagram

A post shared by Schiaparelli (@schiaparelli)

Zlatni detalji postali su zaštitni znak dizajna Daniela Roseberryja, stoga novi Schiaparelli model patika ističe se po tome. Imitacija zlatnih nožnih prstiju odmah upada u oči, kao i izrazito naglašena anatomija, posebno vidljiva na potplatu. S obzirom na reputaciju brenda, nije iznenađujuće što su ove patike visoke cijene - prodaju se po cijeni od 2300 eura. Iako to nije pristupačno svima, novi Schiaparelli model već je postao izuzetno tražen među trendsetericama i influencericama.