Moda

Najhot odjevni komad: Baršunasto odijelo

Autor: Žene.ba
Najhot odjevni komad: Baršunasto odijelo

Brojni celebovi slažu se u jednom: za udobnost koja izgleda luksuzno, baršunasto odijelo je 'it' komad. Dobro skrojeni sakoi, opuštene hlače i meki dodir ovog kraljevskog materijala ove sezone doživljavaju pravu renesansu.

Za kolekciju kojom je obilježio stogodišnjicu Guccija, kreativni direktor Alessanndro Michele ponovno je oživio klasično crveno baršunasto odijelo koje je devedesetih nosila Gwyneth Paltrow.

Ona ga je ponovno odjenula i ove godine, no nije jedina: Bruno Mars i Anderson Paak imali su ih na nedavnim AMAs, a Jared Leto svoja Gucci odijela ima raznim bojama.

Gwyneth Paltrow IZVOR: PROFIMEDIA

Meki baršun odijelima daje posebnu notu i svečan, a opet manje formalan dojam, koji vole slavni, ali i članovi kraljevske obitelji. Princ William baršunasti je sako nosio na premijeru novog 'Jamesa Bonda', što je rezultiralo povećanom potražnjom za tim odjevnim komadom. Odvažniju verziju tog trenda nosio je i protagonist filma, Daniel Craig.

Princ William i Kate Middleton IZVOR: PROFIMEDIA

Muškarci nisu jedini koji su prepoznali senzualnost ovog vrućeg trenda - u baršunastim odijelima sve se češće pojavljuju glumice i glazbenice, pa su ga samo u posljednjih nekoliko dana nosile i Taylor Swift, Halle Berry i Sandra Bullock.

 modni editorijal It's a Men's World

Odlično izgledaju na visoke potpetice, čizme ili mokasine i oksfordice, a podjednako dobro idu na bluze (po uzoru na Jareda Leta) ili golu kožu (a la Halle Berry). Nekoliko cool celebrity stylinga odjevnog komada čije vrijeme tek dolazi pogledajte u galeriji.

 Daniel Craig - Profimedia

(Žene.ba / Elle.hr)