Moda

Nikad praktičnija teksas suknja

Autor: Žene.ba
Nikad praktičnija teksas suknja

Sigurno je da nas je većina teksas suknju posljednji put nosila tokom školskih dana, ali ako je suditi po ovosezonskim high street kolekcijama, ovog se ljeta vraćamo u školske klupe. Duga ili kratka, pocijepana ili čitava, ukrašena detaljima ili krajnje jednostavna,  suknja od ovog materijala je uvijek dobar izbor. Osnovna prednost teksas suknje, za bilo koji model da se odlučite, je  to što ju je jednostavno kombinirati, te je možete nositi uz košulju ili majicu, svečani top, pa čak i uz kupaći kostim.

Outfit za plažu

Kratka teksas suknja je must have komad za plažu. Naime, uz moderne papuče, pletenu torbu i jednodijelni kupaći kostim ovaj model suknje učinit će da tokom odmora budete prava fashionistica. Ukoliko imate jednobojni kupaći kostim preporučuje se da izaberete suknju s nekim detaljem, bilo da je riječ o resama, vezu ili popularnim pomponima.

Must have

Iako se slobodno može reći da su u modi svi modeli teksas suknji, trebate znati da je onaj s dugmićima na prednjoj strani ipak apsolutni must have. Inspiriran je 70-im godinama, a možete pronaći one zvonastog ili ravnog kroja. Za koji god od ova dva modela da se odlučiti, modni stručnjaci preporučuju da ih kombinirate s jednostavnom bijelom majicom, te da prepustite da dugmići vladaju vašom kombinacijom.

Birajte boje

Teksas kao materijal je prepoznatljiv po različitim nijansama plave, ali to ne znači da se trebate ograničiti isključivo na ovu boju. Naime, dizajnerske i high street kuće u svojoj ponudi imaju i modele u drugim bojama, a uz plavu su najpopularnije crne, bijele i crvene suknje.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu