Ikonična saradnja

Nova kolekcija Victoria Beckham x Mango je sada dostupna

Autor: Žene.ba
Nova kolekcija Victoria Beckham x Mango je sada dostupna
Foto: Mango

U proteklim godinama primjetan je sve veći trend saradnji između high street brendova i renomiranih svjetskih dizajnera. Ove godine je španski lanac Mango udružio snage s ikonom stila- Victorijom Beckham.

Victoria Beckham, ikona stila i modna vizionarka, neprekidno inspiriše svojim novim projektima i neosporivom posvećenošću modnoj industriji. Njen put od pop zvezde do cenjene dizajnerke svjetskog glasa ne samo da svjedoči o njenom vještom prijelazu između uloga, već i o nepobitnoj strasti prema modi. Njene kreacije su bezvremenske, elegantne i sofisticirane, istovremeno veoma nosive u svim prilikama. Nakon nedavno održane revije koja je izazvala veliku pažnju, Victoria Beckham je još jednom pokazala svoju snagu u modnoj industriji, istrajno nastojeći da postavlja nove standarde i definiše buduće trendove.

View this post on Instagram

A post shared by MANGO (@mango)

S obzirom na to da su njeni komadi često na listi želja, vijest o saradnji sa high street brendom Mango obradovala je sve ljubitelje mode. Kako je najavljeno, kolekcija će biti dostupna od 23. aprila u odabranim Mango prodavnicama i online, pa predlažemo da zabiljležite taj datum u kalendaru, s obzirom na prognoze da će se kolekcija rasprodati u rekordnom roku.

Kolekcija inspirisana likom Jane Birkin

Victoria Beckham je živjela u Španiji prije 20 godina dok je njen suprug David bio igrač za fudbalski klub Real Madrid, pa je ova saradnja na neki način donijela nostalgičan osjećaj za ta prošla vremena. S druge strane, Victoria je izjavila da je bila inspirisana francuskim filmom "La Piscine"  i likom Jane Birkin, što se odrazilo u promo kampanji koja je fotografisana pored bazena, dok komadi iz kolekcije zadržavaju prepoznatljivu, bezvremensku estetiku koja je svojstvena Victoriji Beckham. Savršeno krojeno bijelo odijelo, haljina s dubokim V-izrezom i nekoliko komada u nijansama nježnoroze čine ovu kolekciju izuzetno poželjnom.

Kada je španski brend Mango prije tri dana na svom Instagram nalogu najavio saradnju, malo ko je mogao naslutiti da će to biti upravo saradnja s ikonom stila, Victorijom Beckham. Sada s nestrpljenjem očekujemo 23. april kada će cela kolekcija biti predstavljena i kada će zvanično biti puštena u prodaju.