Moda

Obožavat ćete je nositi: Mala crna haljina koja stvara efekat dugih nogu

Autor: Žene.ba

Crna haljina, poznata kao Little Black Dress (LBD), bila je i jest modna ikona i temeljni odjevni predmet u ormarima brojnih žena širom svijeta. Njena popularnost traje decenijama, a prisutnost u savremenoj modi ostaje neosporna, prenosi Tportal.

Ovaj revolucionarni dizajn dolazi od Coco Chanel i datira iz 20-ih godina prošlog stoljeća, kada je čuvena francuska dizajnerica izazvala konvencionalne norme uvodeći kratku i jednostavnu crnu haljinu u vrijeme kada su tamne boje bile prvenstveno povezivane sa žalovanjem.

Coco je željela stvoriti svestran odjevni predmet koji je elegantan, praktičan i prikladan za razne prilike, što je i postigla. Ovaj legendarni dizajn temeljni je odjevni predmet u brojnim ormarima. Ukoliko još niste pronašli dobitni model male crne haljine, obratite pažnju na ovaj model sa polica Zare.

Zarin LBD prijedlog stvoren je od crnog pletiva, okruglog izreza ovratnika, s dugim rukavima i lepršavim donjim dijelom. Zahvaljujući A-kroju, ovaj model sakrit će trbuh, a istovremeno stvoriti efekt beskonačno dugih nogu.

Idealan za kombinovanje uz sandale na visoku petu, ali i uz najlonke i visoke čizme, cijena ove haljine iznosi 29,95 €.

(Zene.ba)