Moda

Od tačkaste haljine do leopard badića: 10 izdanja Lady Di koja su u modi i danas

Autor: Žene.ba

Princeza Diana ostavila je neizbrisiv trag u modi.

Iako su od njezine tragične smrti prošle već 22 godine, i dalje je mnogima stilski uzor te s razlogom slovi za jednu od najvećih modnih ikona 20. stoljeća. Omiljena "princeza od srca", poznata i kao Lady Di, postavljala je trendove koje su slijedile žene diljem svijeta, a o njezinom stilu nisu pisali samo modni časopisi, već i dnevne novine.

A mnoga njezina nezaboravna izdanja nosiva su i dan-danas što je dokaz da je Diana stilski bila ispred svog vremena, ali i da se trendovi neprestano ponavljaju. U nastavku smo izdvojili 10 outfita pokojne princeze koje ćete sigurno poželjeti iskopirati:

Mala crna haljina

U modnom klasiku koji baš nikada ne izlazi iz mode Diana je pomogla skovati pojam "osvetnička haljina" jer se u ovom izdanju pojavila na zabavi časopisa Vanity Fair isti dan kada se doznalo da će Charles u dokumentarcu pred javnosti priznati da ju je varao s Camillom za vrijeme braka.

Biciklističke hlače

Trenutno popularni odjevni komad koji je dugo vremena bio na lošem glasu svojevremeno je obožavala i princeza Diana, a da kombinacija biciklističkih hlačica, predimenzionirane majice i sportskih tenisica s čarapama, kakvu nosi na fotki, funkcionira i danas, potvrdila je Hailey Bieber koja je za editorijal Voguea rekreirala ovo i još neka legendarna izdanja princeze.

Kupaći kostim životinjskog uzroka

Životinjski uzorci su još jedan trend koji se vratio u modu nakon što je dugo bio na crnoj listi, a badić kombiniranog leopard i tigrastog printa kakav na fotki nosi Diana i danas bi oduševio mnoge modne ovisnice.

Crvena i ružičasta

Pravi dokaz da je Diana bila ispred svog vremena kada je riječ o modi je ova haljina u nekoć zabranjenoj kombinaciji boja koja je tek prije nekoliko godina dobila odobrenje modnog svijeta.

Haljina na preklop

Haljina koju je sredinom prošlog stoljeća predstavila dizajnerica Diane von Fürstenberg i dalje je obožavana među ženama jer je na glasu kao univerzalno laskava. Diana je bila velika ljubiteljica haljina na preklop te u njima i često dodatno naglašavala struk debelim remenjem koje je također trenutno u modi pa možete u potpunosti iskopirati njen outfit.

Tačkice

Diana je obožavala točkice i često je nosila komade s ovim razigranim uzorkom, a koliko je popularan i danas, savršeno dokazuje megapopularna bijela haljina s crnim točkicama iz Zare koja neodoljivo podsjeća na Dianinu haljinu s fotke.

Plisirano

Plisirane haljine i suknje još su jedan trend koji već godinama ne izlazi iz mode, a također je bio popularan i u vrijeme Diane. Njezina ružičasta plisirana haljina s plavim točkicama komad je u kojem biste i danas privukli baš sve poglede, pogotovo u kombinaciji sa sakoom i cipelama iste boje.

Traperice ravnog kroja

Trenutno najpopularniji model traperica bio je "in" i za vrijeme princeze Diane, a riječ je o trapericama s nogavicama ravnog kroja te visokim strukom. Kombinacija kakvu na fotki nosi Diana i danas bi vam osigurala stilske bodove.

Komplet

Da kompletići nisu rezervirani samo za djevojčice i da mogu izgledati jako elegantno i chic, davno je dokazala princeza Diana, a njezin bijeli komplet cvjetnog uzorka mnoge bi žene i danas poželjele u svom ormaru.

Predimenzionirani sako

Veliki sakoi koji izgledaju kao da su posuđeni iz muškog ormara posljednjih nekoliko sezona su "must have" komad koji u ormaru ima svaka fashionistica, a nosila ih je i princeza Diana i to u kombinaciji s još dva komada koji su trenutno jako popularni - trapericama ravnog kroja i kaubojskim čizmama.

Index.hr

'Moda u srcu BiH'

Održan prvi Travnik Fashion Weekend

Očaravajući predjeli

Nezaboravan porodični odmor u Turskoj

Hrvatska druga

Švicarska je pobijedila na Eurosongu