Upečatljivi komadi

Omiljene haljine princeze Diane izložene u Hong Kongu prije aukcije

Autor: Žene.ba
Omiljene haljine princeze Diane izložene u Hong Kongu prije aukcije
Foto: Princeza Diana

Upečatljivi sako svijetložute boje s blještavim pozlaćenim dugmadima, koji je princeza Diana nosila tokom svog putovanja u Hong Kong 1989., bit će jedan od šest izloženih odjevnih komada u toj bivšoj britanskoj koloniji prije nego što krenu na aukciju zakazanu za juni.

Od četvrtka, kolekcija haljina, cipela i torbi princeze od Walesa bit će izložena u trgovačkom centru u Hong Kongu te će tamo ostati sljedećih 12 dana. Nakon toga, kolekcija će putovati u Irsku, gdje će biti izložena sve do aukcije 27. juna. Princeza Diana, koja je tragično preminula u saobraćajnoj nesreći 1997. u Parizu, ostavila je neizbrisiv trag na modnu scenu, diktirajući modne trendove svaki put kada bi se pojavila u javnosti, izjavio je Martin Nolan, direktor aukcijske kuće Julien's sa sjedištem u Kaliforniji.

Među izloženim predmetima, poznati sako u boji narcisa dizajnerice Catherine Walker mogao bi postići cijenu od 50.000 dolara, dok bi večernja plava haljina sa zvijezdama mogla dosegnuti cijenu od 400.000 dolara. Princeza Diana nosila je tu haljinu dizajnera Murraya Arbeida na premijeri "Fantoma u operi" 1986. na West Endu u Londonu.

Također je izložena i večernja haljina dizajnera Victora Edelsteina od svile i čipke, kai i cvjetna haljina Catherine Walker koju je Diana nosila 1991., na bdijenju svog bliskog prijatelja Adriana Warda Jacksona.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu