Bezvremenski klaskik

Osvježite svoj stil: Savjeti za savršeno kombinovanje bijele košulje inspirisani Gigi Hadid

Autor: Žene.ba
Osvježite svoj stil: Savjeti za savršeno kombinovanje bijele košulje inspirisani Gigi Hadid
Foto: X

U potrazi za inspiracijom za stiliziranje bijele košulje, oslonili smo se na jednu od najutjecajnijih ikona stila današnjice - manekenku Gigi Hadid. Gigi je poznata po tome što uspijeva nositi bijelu minimalističku košulju na različite načine, bilo da se radi o ležernim, svakodnevnim kombinacijama ili ipak nešto formalnijim izdanjima.

Klasična bijela košulja jedna je od bezvremenskih komada u našoj garderobi koje nikada ne izlaze iz mode i samim time ubrajamo je u one odjevne predmete u koje se isplati malo više investirati. Iako se u prošlosti smatrala isključivo dijelom muške garderobe, danas bijelu košulju možemo naći u ormaru svake žene.

I to nimalo ne iznenađuje jer se uistinu radi o komadu koji se uklapa u gotovo sve modne kombinacije. Bez obzira na to je li riječ o svakodnevnom looku, poslovnom outfitu ili svečanom, večernjem izdanju, bijelu košulju uistinu možemo nositi apsolutno na sve.

Jedna od poznatih trendseterica koja upravo ovu basic košulju nosi u mnogim prilikama je modno nepogrješiva Gigi Hadid, američka manekenka koja se tokom godina profilirala u it djevojku čiji stil rado i redovno pratimo. Upravo smo zato njena modna izdanja iskoristili kako bismo pokazali načine za stilizovanje bijele košulje s ostatkom outfita, bilo da je riječ o casual, poslovnom ili ipak nešto formalnijem izdanju.