Izgledaju wow

Ovaj brand je kreirao vrlo moderne naočale inspirisane legendarnom Fridom Kahlo

Autor: Žene.ba
Ovaj brand je kreirao vrlo moderne naočale inspirisane legendarnom Fridom Kahlo
Foto: Yalea

Brend Yalea je predstavio nevjerovatno intrigantne naočale! Njihova nova capsule kolekcija posvećena je Fridi Kahlo, jednoj od najpoznatijih i najcjenjenijih umjetnica svih vremena.

Žena je to koja je uspjela ostaviti trag ne samo svojom umjetnošću, koja ju je učinila svjetski poznatom, već i svojim jedinstvenim i ikoničnim stilom, koji nadmašuje sve trendove. I Yalea je brend koji od početka želi ispričati priču o ženama podržavajući njihovu slobodu izbora, potičući njihov talent i promovšući njihovu ljepotu i individualnost, pa ova kolekcija itekako ima smisla.

Yalea je kreirala četiri nova modela koji odišu njezinim karakterističnim stilom i živopisnom estetikom. Odabir materijala, sofisticirani dizajn i pažljiva obrada detalja razlikuju ovu kolekciju koja govori srcima žena, čineći je posve jedinstvenom. Poput Fride Kahlo, ona predefinše koncepte ženstvenosti i želi inspirisati generacije žena da teže autentičnosti, ličnoj snazi i aktivnom sudjelovanju u društvu.

Rafiniranost estetskih detalja i harmonija oblika kombinuju se s visokom kvalitetom materijala i preciznom tehničkom izradom. Jedan primjer je most i prednja gornja fronta nekih stilova koji reprodukuju ikonične Fridine obrve, naglašavajući njezin lični stilski izbor, čin bunta protiv kulturnih i društvenih očekivanja povezanih s ulogom žena.

Različite karakteristike ove umjetnice, ljepota, bunt, jedinstvenost i snaga, postaju imena za dva sunčana i dva dioptrijska stila naočala te njen potpis, vidljiv s unutrašnje strane. Kao i u njezinim djelima, paleta boja u kolekciji je intenzivna i hrabra s crnom, tamnosivom i bijelom kombiniranom s jakim potezima kista žute, crvene, ljubičaste, tamnozelene i ružičaste.