Fashion inspo

Ovog ljeta se nosi bandana print, a izgleda jako cool

Autor: Žene.ba
Ovog ljeta se nosi bandana print, a izgleda jako cool
Foto: Instagam

Ako ste u tinejdžerskim danima obožavali nositi popularne bandane, imamo sjajne vijesti – ovog ljeta ćete ovaj nostalgični print viđati na raznim komadima odjeće.

Svjetski poznati brendovi poput Miu Miu i The Attico uključili su ovaj print u svoje aktuelne kolekcije. Kao lideri globalnih modnih trendova, uspjeli su da ovaj print popularizuju i u highstreet radnjama.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli THE ATTICO (@theattico)

Miu Miu je, po drugi put zaredom, zvanično proglašen brendom s najvećim uticajem na globalne trendove. S druge strane, The Attico diktira trendove koje Italijanke slijepo prate, a njihovu relevantnost prepoznao je i sportski gigant Nike, koji je s njima lansirao poseban model Cortez patika.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Josefine Haaning Jensen (@josefinehj)

Kada dizajneri ovih brendova nešto predlože, naša je dužnost da ih pratimo, jer na globalnom modnom tržištu igraju ključnu ulogu trendsetera.

Ovog ljeta, pored toga što nosimo odjevne predmete s bandana printom, ne odričemo se ni klasičnih marama koje se ove sezone nose i preko kačketa.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Miu Miu (@miumiu)

Tokom decenija, ovaj aksesoar je nadopunjavao razne stilske kombinacije, uvijek sa istom porukom – effortlessly cool. Slično kao Levi’s farmerke ili crne duboke starke, bandana je ukorenjena u modne izražaje i odiše buntovničkom energijom.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?