Apsolutni hit

Pet modernih sportskih patika koje će obilježiti proljeće

Autor: Žene.ba
Pet modernih sportskih patika koje će obilježiti proljeće
Foto: Instagram

Patike su apsolutni hit cijele godine te je iz sezone u sezonu zanimljivo vidjeti koji to trendovi dominiraju – a tako je i ovog proljeća!

Bez obzira na preferirani model, patike su postale neizostavan komad obuće za mnoge ljude. Njihova udobnost i široka ponuda stilova čine ih popularnim izborom za različite modne kombinacije. U proljeće 2024., visoke patike, bijele patike te šarene adidas modele i hiking patike privlače sve veću pažnju. Inspirisani Instagramom, istražili smo trendove i stylinge koji će dominirati ovog proljeća uz ove popularne modele patika.

Visoke patike

Visoke patike ove sezone dolaze u raznim varijantama, a ponajviše u onima s bojama što baš volimo! Međutim, ako volite klasiku, uvijek se možete odlučiti za standardne boje poput bijele ili crne i uz njih upariti svoje proljetne outfite.

Bijele niske patike

Klasične, niske bijele patike– vjerujemo da ih malo koji ormar nema. Jedna i jedina prednost koju možemo izdvojiti kod ovog modela jest prilagodljivost pa za koji god outfit se odlučili u kombinaciji s bijelim patikama sve će izgledati odlično! 

Adidas

Popularne adidaske sada već možete pronaći i kupiti u mnogim bojama pa zašto se ove sezone ne odvažiti i nositi rozu boju, crvenu ili žutu?

New Balance

Model Nike Dunk Low Panda bio je apsolutno najpopularniji model patika u 2022., a najveći porast prodaje u 2022. godini bio je za New Balance 990 V1 model. Prate ga New Balance 2002R, Adidas Forum Low, kao i New Balance 550 te New Balance 990 V2 patike.

Svakako, trend popularnost ovih modela patika se nastavio i u 2023., a istim stopama kreće i ove godine.

Hiking patike

Ljubitelji planinarenja i udobnosti došli su na svoje jer ovog proljeća nose se upravo takvi modeli – i ne, oni nisu rezervisani samo za vanjske aktivnosti!