Moda

Počeo je 75. Venice film festival

Autor: Žene.ba
Počeo je 75. Venice film festival

Venecija je ove godine po 75. put postala mjesto nekih od najboljih svjetskih kinematografskih ostvarenja i vječnog glamura. Venecijanski film festival započeo je 29. augusta, a film i njegove najsjajnije zvijezde Venecijom će vladati do 8. septembra. Iako se iza nas nalazi tek prvi dan jednog od najpoznatijih filmskih festivala u Europi i svijetu, a bezbroj odličnih filmova tek će se izmijeniti na njegovim filmskim platnima, na jarko crvenom tepihu venecijanske Mostre već su prodefilirale brojne zvijezde.

POČEO JE 75. VENICE FILM FESTIVAL

Christoph Waltz

Od dolazaka velikih hollywoodskih filmskih zvijezda u velikom stilu do press konferencija za filmove koji će osvojiti venecijanska filmska platna do prvih nezaboravnih trenutaka s crvenog tepiha, prvi dan Mostre najavio je još jednu uzbudljivu filmsku priču koja će svoje mjesto radnje pronaći u predivnoj Veneciji. U Veneciju su već stigli Emma Stone i Christoph Waltz, Naomi Watts koja je jedan od članica ovogodišnjeg žirija, filmska ikona Vanessa Redgrave koja je ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade Zlatnog lava za životno djelo, Ryan Gosling i Claire Foy kao zvijezde filma ‘First Man’ redatelja Damiena Chazelle koji je otvorio ovogodišnji filmski program

Clémence Poésy

Iako su oni najuzbudljiviji filmski dani u Venecije tek ispred nas, u nastavku donosimo izbor najboljih momenata i kombinacija s crvnog tepiha i venecijanskih ulica po kojima ćemo pamtiti ovogodišnje otvorenje.

CRVENI TEPIH 75. VENICE FILM FESTIVALA

Claire Foy

Ryan Gosling

Guillermo del Toro i Lorenza Newton

Fiammetta Cicogna

Clémence Poésy

Eleonora Carisi

PRESS KONFERENCIJE FILMOVA

Naomi Watts

Claire Foy

Jasmine Trinca

Ryan Gosling

STREET STYLE

Izabel Goulart

Emma Stone

Clémence Poésy

Annabelle Belmondo

Gaia Wess

Izabel Goulart

Journal.hr