Moda

Potpuno neočekivani povratak: Svi nose hlače koje su bile hit početkom 2000-ih

Autor: Žene.ba
Potpuno neočekivani povratak: Svi nose hlače koje su bile hit početkom 2000-ih

Krajem devedesetih i početkom 2000-ih niste izlazili iz jednog modela hlača. Toliko ste ih voljeli da ste ih željeli nositi u školu, na sva obiteljska okupljanja i svečane događaje. Srećom, glas razuma ili roditeljska zabrana spasili su vas od toga pa sad ne gledate stare fotografije na kojima ponosno pozirate u svojim "cargo" hlačama.

Za one koji su možda preskočili ovaj trend (iako ne znamo je li to uopće bilo moguće), riječ je o vrećastim, pomalo nezgrapnim i nimalo ženstvenim hlačama koje su krasili (pre)veliki džepovi. Da, upravo one hlače koje neopisivo podsjećaju na radnički ili vojnički stil. Baš kao i kombinezoni o kojima smo nedavno pisali, a također su doživjeli veliki povratak.

https://www.instagram.com/p/Bv_fShVHJfm/?utm_source=ig_embed

Tokom devedesetih i 2000-ih popularizirala ih je grupa All Saints koja ih je nosila u spotu za svoj debi singl ''I Know Where It's At''. No još tokom 1938. godine nosili su ih britanski vojnici, a u SAD je ovaj trend stigao tek u kasnim četrdesetima. Tada su ovakve hlače služile za nošenje dodatnog tereta, odnosno opreme u velikim bočnim džepovima, odakle potječe i njihov naziv "cargo".

https://www.instagram.com/p/BurB_EMFYzu/?utm_source=ig_embed

No ako ste već odlučili da ih ne želite (opet) imati u svom ormaru ni nositi, imamo vijesti zbog kojih biste se mogli predomisliti. Naime, ovog puta "cargo" hlače stižu u puno ženstvenijem obliku. Nešto su uže od svojih prethodnica i imaju viši struk koji naglašava žensku liniju, ali su ostale jednako udobne. Osim toga, sada se nose na apsolutno sve.

https://www.instagram.com/p/BvAwAO6lxZi/?utm_source=ig_embed

Bluze, veste, crop topove, štikle ili tenisice. Odabir je isključivo na vama.

Index.hr