loš izbor ili odvažan stil?

Povratak mode 2000.-tih: Uspon farmerki niskog struka

Autor: Žene.ba
Povratak mode 2000.-tih: Uspon farmerki niskog struka
FOTO: Ilustracija

Potaknute stilovima današnjih vodećih modnih kuća, farmerke sa niskim strukom sada postaju glavna tema sezone.

Trend je eksplodirao na društvenim mrežama, jer danas ih nose modne ikone poput Dua Lipe, Emily Ratajkowski i Devon Lee Carlson. Julia Fox je čak otišla toliko daleko da je snimila tutorijal za jeans sa niskim strukom, napravivši uz to i top od starih farmerki visokog struka. 

Baš kao i kada su se prvi put pojavile prije više od dvije decenije, farmerke niskog struka i sada su naišle da osude dijela javnosti. Ali, danas, umjesto da se vode rasprave zbog njihovog rizičnog kroja, vodi se bitka oko brzog povratka ovih farmerki.

Za mnoge milenijalce, farmerke niskog struka podsećaju ih na njihov loš modni izbor iz 2000-ih. Za generaciju koju definišu trendovi minimalizma i Scandi-girl-chic, farmerke sa niskim strukom su sve samo ne loše, već predstavljaju komad koji odiše drskim stavom. Upravo iz tog razloga ih sve više voli generacija Z.

Nakon godina dominacije minimalističkih i pojednostavljenih trendova, Gen Z je odgovorio svojom rastućom opsesijom maksimalizmom i odvažnim i hrabrijim osećajem za stil.

Ako niste sigurni kakav struk na farmerkama tražite, Tiktokeri imaju rešenje. Počeli su da podvijaju pojas svojih omiljenih farmerki s viskom strukom kako bi stvorili niski izgled. Ovaj stil vam daje slobodu da prilagodite podizanje pantalona iz dana u dan kako biste mogli da se igrate sa pantalonama srednjeg do niskog rasta.