na proslavi “Prinčevog dana”

Princeza Alexia: Obukla maminu haljinu staru 22 godine

Autor: Žene.ba
Princeza Alexia: Obukla maminu haljinu staru 22 godine
FOTO: Instagram

U Hagu, na proslavi “Prinčevog dana”, odnosno dana kada kralj proglašava novu parlamentarnu godinu, u utorak, 17. septembra, okupila se nizozemska kraljevska porodica u Noordeinde kraljevskoj palači. Kraljica Maxima po običaju je bila savršeno stilizovana, ali ovog puta pažnju je skrenula njena mlađa kćerka, princeza Alexia.

Alexia važi za jednu od najljepših princeza Evrope, iako je njen izgled vrlo netipičan. Ali upravo zato se izdvaja u masi drugih djevojaka, koje nerijetko izgledaju istovjetno.

Ova 19-godišnjakinja fizički veoma liči na svoju majku, iako je i od oca, kralja Willema-Alexandera, naslijedila neke crte lica. Uz to, kraljica Maxima je očigledno i njen modni uzor! Naime, na spomenutoj proslavi Alexia je nosila upravo staru maminu haljinu, koju je nizozemska kraljica nosila još prije njenog rođenja, 2002. godine, prenosi Azra.ba

Riječ je o efektnoj, vatrenocrvenoj haljini s V izrezom i donjim dijelom izrađenim od delikatnog, lepršavog plisea, dok u predjelu struka i dekoltea prati liniju tijela. Alexia ju je ponijela uz diskretan nakit i zlatnu clutch torbicu, a Maxima ju je prije 22 godine malo drugačije stilizovala.

Naime, sadašnja nizozemska kraljica, koja je tada bila princeza, nosila je ovu kreaciju 2002. za istu priliku, odnosno “Prinčev dan”, ali ju je, za razliku od kćerke, upotpunila odgovarajućim kratkim sakoom i cvjetnim ukrasom u kosi. Zanimljivo, Maxima je ovu haljinu nosila još jednom na javnim događajima, i to 2003. godine.