Modna ikona

Princeza Charlene impresionirala u jednom od svojih najsmjelijih modnih izdanja

Autor: Žene.ba
Princeza Charlene impresionirala u jednom od svojih najsmjelijih modnih izdanja
Foto: X

Princeza od Monaka sa suprugom Albertom II bila je specijalna gošća na otvorenju luksuznog restorana u Monte Carlu.

Monegaška princeza Charlene u posljednjim sedmicama i mjesecima blista svježinom, odmorom i srećom. Iako je nekad bila poznata kao "najtužnija princeza", nedavno izgleda potpuno drugačije, s novom energijom i pozitivnim izrazom lica. Trenutno aktivno sudjeluje u protokolarnim dužnostima u Monte Carlu, prateći svog supruga, kneza Alberta II.

Na otvaranju luksuznog restorana Amazonico, princeza Charlene je svojim modnim odabirom istakla dva trenda koji su sve prisutniji među članovima kraljevskih porodica širom Evrope. Obučena u dvoredni tamni sako, poput onih koje često nose princeza od Walesa i Meghan Markle, te uske crne kožne hlače koje su naglasile ljepotu njenih nogu, princeza Charlene podsjetila je na stil španske kraljice Letizije. Ovaj modni izbor izazvao je pažnju i odobravanje te istakao kako su klasične i elegantne kombinacije uvijek u modi među pripadnicama kraljevskih porodica.

Princeza Charlene je nosila metalnu bluzu i sako s potpisom švicarske modne kuće Akris, poznate po haute couture i ženskoj konfekciji, te kožne hlače talijanskog modnog brenda Gianvito Rossi.

Početkom godine princeza Charlene od Monaka oduševila je novom bojom kose i nosom frizurom, koja joj savršeno pristaje. Otada više ne nosi pixie frizuru po kojoj je većina pamti, nego bob s razdjeljkom sa strane ili šiškama, kao što je to bio slučaj prije mjesec dana na tradicionalnom Balu ruža, jednoj od najvećih humanitarnih svečanosti u Monte Carlu.

Tada je svoj look zaokružila hrabrim stylingom, tačnije odvažnim šljokičastim kombinezonom libanonskog dizajnera Elieja Saaba te clutch torbicom istog brenda koja je rađena posebno za nju. Charlene je pazila na svaki detalj, pa je za tu priliku nosila buketić u koji su bile inkorporirane minijaturne disko kugle.