Ususret proljeću

Proljetne jakne: Savršeni komadi za promjenjivo vrijeme koje dolazi

Autor: Žene.ba
Proljetne jakne: Savršeni komadi za promjenjivo vrijeme koje dolazi
Foto: Ilustracija

Temperature rastu, dani postaju duži, i konačno smo dočekali proljeće. Slično sezonskom čišćenju kuće, ažuriranje garderobe postaje neizbježna obveza ljubitelja mode. Svake proljetne sezone, modna industrija proživljava svojevrstan preporod, s prepuštanjem zaboravljenih trendova i usvajanjem novih modnih ideologija. Na modnim revijama vodeće kuće predstavljaju kolekcije i trendove koji će oblikovati naš stil tokom godine.

Trendovi za 2024.

Baloneri i kožne jakne su postali klasični komadi koje rado nosimo čim stignu topliji dani proljeća. Međutim, osim već etabliranih klasika, modna scena je obogaćena novim dizajnima proljetnih jakni. Ove moderne kreacije već su se pojavile u kolekcijama prestižnih modnih kuća za sezonu proljeće/ljeto i sada su dostupne na policama omiljenih high street brendova. Prognoziramo da će ovi modeli postati popularan izbor u 2024. Godini. Nastavite čitati kako biste saznali o kojim tačno modelima je riječ.

Sportska jakna s kragnom

Trend sportske mode snažno je zasjeo na modnu scenu. Ove jakne karakteriše lagani najlonski materijal i šarmantna kragna. Kod nekih modela, kragna dolazi u kontrastnoj boji, stvarajući izražajan detalj na ovim prijelaznim jaknama. Što se tiče boja, krem nijansa će biti vrhunski izbor za proljetne dane.

Quilted modeli

Stižu nam jakne za proljeće s dekorativnim šavovima poznatim kao quilted detalji. Ti šavovi stvaraju privlačan i luksuzan izgled na jaknama. Prošivene jakne već godinama dominiraju modnom scenom, a trenutno su najtraženiji pastelni i zemljani tonovi.

Bomber jakne

Iako su bomber jakne popularni izbor na sceni već niz godina, u 2024. biramo unaprijeđene moderne verzije. Više u fokusu nisu najlonski šuškavi modeli, već mekane, flis, kožne i satenske verzije. Što se tiče kroja, prevladava opuštena oversized, no često i copped silueta.

Trenerka-jakna

Minimalističke jakne koje podsjećaju na gornji dio trenerke sada krase nove kolekcije, nudeći udobnost i praktičnost. Njihov dotjerani dizajn i čista estetika čine ove modele izvrsnim odabirom za casual i svakodnevne proljetne kombinacije.