Izađite iz zone komfora

Roza i crvena su tako dobar modni duo, a evo i zbog čega

Autor: Žene.ba
Roza i crvena su tako dobar modni duo, a evo i zbog čega
Foto: Instagram

Dugo vremena je bilo nezamislivo kombinovati ove dvije nijanse, ali ove sezone upravo taj intrigantni spoj postaje veliki trend - evo zašto crvena i roza zapravo čine pravi 'dream team'.

Vrijeme je za pozitivne vibracije, jer sunčani dani su konačno stigli, najavljujući dolazak ljeta. Zato zaboravite na suptilne nijanse i decentne boje te unesite živost u svoj ormar. Trendovi su sada usmjereni na kombinacije "nespojivih boja", poput roze i crvene. Kombinovanje komada u ovim vedrim bojama nekada se smatralo modnom greškom, ali danas su takvi hrabri outfiti veliki trend. Roza i crvena, obje boje koje privlače pažnju i poboljšavaju raspoloženje, zapravo se savršeno nadopunjuju. Crveni blejzer s rozim topom, crvene hlače s rozom košuljom ili roza haljina s crvenim detaljima... Komadi u ovim bojama mogu izgledati fantastično zajedno.

Kako kombinovati rozu i crvenu?

Crvena je intenzivna boja samopouzdanja, moći i seksualnosti, a roza je nježna boja ženstvenosti i senzualnosti. Ove dvije kontrastne boje savršeno se nadopunjuju, a njihova kombinacija rezultirat će elegantnim outfitom koji će definitivno privlačiti poglede.

View this post on Instagram

A post shared by EMILIA (@emiliamuss)

Ključno pravilo za uspješan outfit u ovim bojama je odabir nijansi koje se jasno ističu. Na primjer, nježna puderasto roza boja odlično se kombinuje s intenzivnom crvenom ili tamnocrvenom. Ako još uvijek nemate dovoljno hrabrosti za isprobavanje ovakve kombinacije boja, možete početi s haljinom u nježno rozoj nijansi koju ćete upotpuniti crvenim detaljima poput crvenih salonki ili torbice.