legendarna saradnja

Scarlett Johansson je novo lice Pradine kampanje

Autor: Žene.ba
Scarlett Johansson je novo lice Pradine kampanje
Foto: Prada / Instagram

Proljetna sezona je stigla, donoseći sa sobom ne samo nove kolekcije već i inspiraciju te novitete u poslovanju naših omiljenih modnih brendova.

Čini se da su modne kuće ovaj put ozbiljnije nego ikad u svojem zadatku da oduševe svoje obožavatelje. Znajući da su celebrity kampanje apsolutni favoriti, neki brendovi su podigli tu priču na veći nivo. U samom epicentru ove modne moći našli su se legendarni Versace i slavni Fendi. Talijanska kuća Medusa predstavila je kultni duo Cilliana Murphya i Anne Hathaway, dok je Fendi slavio svoje porodične korijene s Kate i Lilom Grace Moss.

Ni Prada nije ostala po strani dok su u pitanju celebrity saradnje. Štaviše, Prada je zaronila duboko u svoju arhivu kako bi izvukla jednu od najlegendarnijih suradnji u čast svog klasičnog komada - Galleria torbice. Ovaj put, talijanska modna kuća je pozvala pojačanje u liku Scarlett Johansson.

Power duo

Ovo nije prvi put da kultni dvojac zajedno sarađuje. Naime, poznata američka glumica već je bila u ulozi ambasadorice talijanske modne kuće, što joj je išlo izuzetno dobro.

Ovaj put, talijanska modna kuća pronašla je inspiraciju u svijetu glume. Glumac kao figura neprestano prolazi kroz proces transformacije i obnavljanja kroz likove koje interpretira, ali uvijek dodaje svoj lični pečat. S takvim principom se poistovjetio i jedan od naših omiljenih modnih divova - Prada. Historija ove modne kuće uvijek je bila obilježena potragom za novom inspiracijom i načinom izražavanja. Brend je svoju povezanost sa slavnom glumicom pronašao u samom procesu glumačkog prepoznavanja s različitim ulogama i likovima. Prada je ovaj princip prepoznala i u filmskoj industriji te u modi.

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Sama kampanja fokusirala se na tehnici ​​i usavršavanju, kako glume tako i dizajna unutar modne industrije. Njujorški photoshoot prikazuje Scarlett kroz statične i pokretne slike u kojima glumica usavršava svoj zanat. Svakodnevni modni odabir slavne glumice upravo je iconic torbica Galleria, koju umjesto prizme plastičnog proizvoda doživljava kao životni alat.

View this post on Instagram

A post shared by Prada (@prada)

Uz svakodnevnu osobnu i poslovnu transformaciju Scarlett Johansson, transformiše se i njen dnevni outfit. No, torbica Prada Galleria dio je apsolutno svakog outfita. Kultna torbica transformiše, nadopunjuje i unosi notu ikoničnosti u svaki look.