Pogledajte galeriju

Stil Audrey Hepburn kao vječita modna inspiracija

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram

Audrey Hepburn ni ljeti se nije odricala svog ispoliranog modnog stila. Poznate su glumičine fotografije s ljetovanja u Alpama, u odmaralištu Bürgenstock u Švicarskoj, koje je bilo njeno tajno utočište, na kojima oskarovka igra golf u bijeloj ljetnoj haljini, štiteći se od sunca kišobranom koji nosi u ruci.

Slavna Audrey Hepburn ipak je dala sebi malo oduška pa je na golf terenu bila – bosa. Audryne kultne ljetne outfite osmišljavao je i slavni francuski dizajner Hubert de Givenchy, s kojim je glumica prvi put sarađivala na filmu "Sabrina" iz 1954. godine.

Givenchy je za Audrey osmislio izdanje u bijelom šorcu, kariranoj košulji i sandalama s punom petom, nosivo kako na filmu, tako i u privatnom životu, a francuski dizajner otada je za Hepburn dizajnirao i njezine filmske kostime i privatnu garderobu.

Neponovljiva Audrey savršeno je nosila i svevremensku ljetnu haljinu na pruge bez rukava i dužine iznad koljena te sa širim ovratnikom, kroja tipičnog za šesdesete godine prošlog stoljeća. U filmu "Putovanje za dvoje" iz 1967. godine nosila je i kupaći kostim od pletiva i s prugama u više boja, model s gaćicama u stilu vrućih hlačica, dok gornji dio ima kratke rukave.

Jedan od najslavnijih filmskih outfita Audrey Hepburn svakako je onaj iz romantične komedije "Praznik u Rimu". Audrey je za ulogu princeze Ann 1953. osvojila Oscara za najbolju glavnu glumicu, a njezina pojava na Španskim stepenicama jedna je od najistaknutijih u filmskoj historiji.

Hepburn u toj sceni nosi lepršavu midi suknju upotpunjenu širim remenom, bijelu košulju podvinutih rukava i ravne sandale koje se vežu oko gležnja, a prugasta marama svezana oko vrata čitav outfit podigla je za stepenicu više.