Moda

Što se nosi na ulicama Tokija?

Autor: Žene.ba
Što se nosi na ulicama Tokija?

Modnim svijetom kola jedna zabavna uzrečica: “Uvijek je negdje fashion week!”. I to je, čini se, posve tačno. Nakon sedmica mode u najvećim modnim metropolama, New Yorku, Parizu, Milanu i Londonu, na red je došao i Tokio, mnogo manji no nipošto manje zanimljiv.

https://www.instagram.com/p/BvSXDNAFxWP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Street style fotografi iz čitavog svijeta naprosto obožavaju Tokio, bio na repertoaru tjedan mode ili ne. I potpuno je razumljivo zašto. Tokio izgleda neodoljivo fotogenično, šareno i drugačije. Odvažnost i raznolikost ulične mode na ulicama japanskog grada oduševljava već dugi niz godina, pa ne čudi što toliko šarenih street style fotografija tijekom fashion weeka završi popunjavajući medijske stupce i društvene mreže.

https://www.instagram.com/p/BvTVcuNl3FW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Sudeći po silnim fotkama, čini se kako čitav Tokio diše u ritmu mode, a ono što posebno oduševljava je paleta različitih stilova koje inače nemamo prilike vidjeti u velikim svjetskim metropolama, izrazito odvažni stylinzi i neka posebna doza individualnosti koja nam inače toliko nedostaje. I ove je sezone Japan dao posla street style fotografima.

https://www.instagram.com/p/BvWCIXhhUoU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Ulice japanskog grada zašarenile su neobične kombinacije printeva, jarke neonske boje, različite verzije Harajuku stila, barokni motivi, upečatljivi detalji koji privlače pažnju, frizure kojih nema u modnim magazinima na zapadu… Odvažno, hrabro, posebno, slobodno i drugačije.

https://www.instagram.com/p/BvQfNcdAH6n/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_script

Čini se kako Tokio svake godine sve više nalikuje na neodoljivi, pomalo nadrealni modni editorijal u kojem se želimo utopiti. Baš zato vjerujemo kako će iz sezone u sezonu tjedan mode u glavnom japanskom gradu dobivati sve više pažnje, barem kada je riječ o uličnoj modi koja uvijek ima nešto novo za reći.

Elle.hr