Fashion inspo

Sundress haljine su hit ovog ljeta, a razlog je opravdan

Autor: Žene.ba
Sundress haljine su hit ovog ljeta, a razlog je opravdan
Foto: Instagram

Ako provodite vrijeme na TikToku, vjerovatno ste primijetili živahnu modnu debatu oko sundress haljina i njihove neodoljive privlačnosti muškarcima širomsvijeta. 

Ovaj trend je eksplodirao nakon što su žene na TikToku podijelile svoja otkrića da su njihovi partneri izrazito očarani ovim komadom odjeće. Unatoč muškom mišljenju, ističemo da se sundress haljine nose prije svega zbog lične sreće i udobnosti, neovisno o vanjskim mišljenjima.

Sundress haljine su idealne za sunčane i tople dane, izrađene od laganih i prozračnih materijala poput pamuka i lana. Njihov opušteni, oversized kroj često je ukrašen volanima, plisom ili vedrim cvjetnim printovima, naglašavajući ženstvenost i romantični šarm ovog ljetnog komada. Bijele sundress haljine su posebno popularne ove sezone, a dostupne su u mini, midi i maxi varijantama, prilagođavajući se ličnim preferencama i ljetnim temperaturama.

View this post on Instagram

A post shared by @kileyhaag_

View this post on Instagram

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Muškarci na TikToku ističu kako sundress haljine laskaju ženama i dodaju im ženstvenost, što ih čini izuzetno privlačnima.

View this post on Instagram

A post shared by Laura V. (@lauravanessa_w)

Sundress haljine se mogu stilizovati na razne načine, od trendi patika poput samba, klasičnih sandala do modernih japanki. Lako se transformišu iz dnevnog u formalni ili svečani look: za poslovne prilike kombinujte ih s baletankama ili elegantnim koledžicama, dok za posebne prigode možete odabrati kitten heels i upečatljiv nakit.

View this post on Instagram

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

S obzirom na njihovu svestranost i univerzalnu privlačnost, sundress haljine su definitivno must-have komad za ljeto, savršen izbor bez obzira na to šta muškarci misle. Odaberite svoj omiljeni stil i uživajte u ljetnim danima s puno stila i udobnosti.