Moda

Supermodel Adut Akech zamijenjena s drugom afričkom manekenkom

Autor: Žene.ba
Supermodel Adut Akech zamijenjena s drugom afričkom manekenkom

Adut Akech, supermodel koji je surađivao s Chanelom, Bottegom Venetom i brojnim modnim publikacijama, uključujući Vogue i britanski Vogue, kaže da se osjećala “uvrijeđeno” nakon što je časopis pogrešno identificirao sliku manekenke Flavije Lazarus kao Adut.

Uoči modne sedmice u Melbourneu, koji u Australiji počinje u danas, 28. avgusta, u časopisu Who izašao je intervju s manekenkom, javlja BBC. Članak magazina Who predstavio je Adut i osvrnuo se na to kako svijet gleda na tamnopute ljude i izbjeglice. Kao dijete, Adut je odrasla u kenijskom izbjegličkom kampu, a kasnije se s obitelji preselila u Adelaide u Australiji.

https://www.instagram.com/p/B1lk21lhek_/?utm_source=ig_embed

Časopis je pogrešno upotrijebio sliku Lazarus, drugog modela i identificirao je kao Adut. Na Instagramu, manekenka je situaciju nazvala “neprihvatljivom i neprimjernom pod bilo kojim okolnostima. Smatram da je važno da se pozabavimo ovim problemom. Netko je ovo vrlo jasno učinio i pomislio kako sam ja na toj slici i to nije u redu. To je jedan od problema o kojma sam govorila u svom intervjuu.”, izjavila je Adut.

https://www.instagram.com/p/B1ba_GuBk0D/?utm_source=ig_embed

Otkako je Adut objavila post na Instagramu, časopis Who se osvrnuo na to što se dogodilo. Prema BBC-u, časopis je kontaktirao Aduta kako bi se ispričali i kako bi objasnili da se dogodila pogreška. Pored toga, piše BBC, časopis je okrivio OPR za incident, australijsku PR agenciju koja je navodno postavila intervju i surađivala s Melbourne Fashionom Tjedan te im poslala pogrešnu fotografiju. OPR se ispričao i izjavio: “Greška je bila administrativna i nenamjerna i iskreno se izvinjavamo zbog ove pogreške i bilo kakve uznemirenosti koju smo izazvali modelu, kao i naš klijent Grad Melbourne.”

https://www.instagram.com/p/Bzq-9gtBjwg/?utm_source=ig_embed

Nažalost, ovo nije prvi put da je slavna tamnoputa osoba pogrešno identificirana kao netko drugi. Tijekom emitiranja intervjua na crvenom tepihu Emmysa 2017. godine, Televizijska akademija (organizacija koja nadgleda Emmys) identificirala je voditelja Rickeyja Minora kao RuPaula. Pogreška je uslijedila nakon sličnog incidenta 2016. godine kada je Televizijska akademija u tvitu identificirala Terrancea Howarda kao Cubu Gooding Jr.

Elle.hr