UDOBNE I CHIC

Svi su ludi za ovim cipelama iako su stare 30 godina

Autor: Žene.ba
Svi su ludi za ovim cipelama iako su stare 30 godina
Foto: Instagram / Manolo

Španac Manolo Blahnik jedan je od najutjecajnijih dizajnera obuće današnjice, a u karijeri dugoj pet decenija stvorio je neke od najpoznatijih modela obuće kojima se slavne dame iznova vraćaju.

Čini se da cipele, pa i one dizajnerske, uđu i izađu iz mode brzinom svjetlosti. Ciklus trendova sa svakom sezonom sve je brži, zbog čega je odluka o ulaganju u pojedine modele utoliko teža.

Kao u slučaju kultnih modela torbi, ulaganje u dizajnerske cipele s trajnom privlačnošću s razlogom slovi za najisplativiju investiciju. Tom opisu po svemu odgovara model Maysale, s potpisom Manola Blahnika, omiljenog dizajnera obuće glavne junakinje 'Seksa i grada', Carrie Bradshaw.

Na modnoj sceni debitirale su 1991. godine, kada je dizajner Isaac Mizrahi od ovog čuvenog dizajnera obuće iz Španije zatražio kreiranje modela s malom petom i velikom kopčom za svoju nadolazeću reviju.

Više od 30 godina model Maysale, u svojim brojnim iteracijama i bojama, slovi za provjerenog favorita među damama iz svijeta slavnih zahvaljujući udobnom dizajnu i bezvremenskoj privlačnosti. Originalni model, s potpeticom od 50 milimetara i vanjskim dijelom od meke brušene kože, posebno je hvaljen, a nisu mu odoljele brojne poznate dame.

View this post on Instagram

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

Britanski supermodel Rosie Huntington-Whiteley nedavno se pohvalila njihovom nude verzijom dok je američka 'it' djevojka Hailey Bieber prošlog ljeta u crvenoj verziji ovih kultnih cipela ukrala pažnju na ulicama New Yorka.

Tokom godina linija obuće Maysale s potpisom Manola Blahnika proširila se, pa danas svjedočimo njihovim glamuroznim verzijama od satena i kristala, prikladnim za mladenke, a predstavljena je i verzija lišena minijaturne potpetice kitten - u vrijeme naglog porasta zanimanja za ravnom obućom na modnoj sceni.

Istoj verziji nije odoljela ni slavna Mary-Kate Olsen, suosnivačica danas iznimno popularnog brenda The Row, koji je postao simbolom hit estetike tihog luksuza.

U jednom od svojih viralnih videa na TikToku, američka manekenka Jasmine Tookes skinula je crni par mule cipela Maysale usred videa kako bi obožavateljima otkrila koliko je 'opsjednuta' njima.

@jastookes #ootd ♬ Rewind - Instrumental Version - Aves