Atraktivan model

Torbe od rafije su must-have ovog ljeta

Autor: Žene.ba
Torbe od rafije su must-have ovog ljeta
Foto: Instagram

Torba je svakodnevni modni dodatak s moći da transformše cijeli izgled. Zato je važno pažljivo odabrati atraktivne i upečatljive modele koji će podići stil na veći nivo. S obzirom na to da popularni brendovi u 2024. godini lansiraju mnoge nove modele, a nemamo dovoljno ruku da ih sve nosimo, važno je pronaći one koji odgovaraju našem stilu i estetici.

Kako dani postaju duži, a temperature rastu, udaljavamo se od profinjenih i luksuznih kožnih torbi koje su bile popularne ove zime i okrećemo se vedrijim i rustikalnijim modelima. S dolaskom toplijih dana, tradicionalno tražimo savršenu torbu od rafije. Zahvaljujući svom izgledu i estetici, torbe od rafije su idealan izbor za ljeto, dodajući svakom outfitu dašak rustikalne elegancije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Vicky Montanari (@vicmontanari)

 
Torbe od rafije dolaze u predivnoj rustikalnoj bež nijansi koju obožavamo. Zbog svog specifičnog izgleda, ove torbe odgovaraju raznim stilovima i odjevnim kombinacijama. Ipak, najljepše izgledaju u kombinaciji s bijelim, bež i smeđim odjevnim komadima, koji su ionako omiljeni izbor svakog ljeta.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Vicky Montanari (@vicmontanari)

U aktualnoj ponudi pronašli smo nekoliko modela torbi od rafije koje su u fokusu ove sezone. Prvo mjesto zauzimaju atraktivni clutch modeli. Iako nisu najpraktičniji, clutch torbe od rafije su jedan od najvećih hitova ove godine i vjerujemo da će biti ključni trend ovog ljeta. Uz clutch modele, bucket torbe također bilježe porast popularnosti. Oversized torbe su bile vrlo prisutne početkom godine, a njihova popularnost i dalje raste. Također smo primijetili prisutnost modernih i profinjenih torbi od rafije, poput okruglih modela.

Kako je stilizovati?

Kod stilizovanja torbi od rafije imate dvije sigurne opcije koje će izgledati ženstveno, stylish i profinjeno. Prva opcija je neutralna kombinacija, na primjer, široke lanene hlače, bijela majica i klasične ravne sandale. U ovakvom smirenom, zemljanom stylingu, vaša torba od rafije će savršeno pristajati. Druga opcija uključuje maxi bijelu haljinu s volanima i smeđe sandale, uz oversized torbu od rafije zaokružujući cijeli outfit.

Druga opcija je kombinovanje torbe od rafije s atraktivnim bojama i printovima. S obzirom na to da popularna modna ideologija za ljeto preporučuje cvjetne printove i pastelne nijanse, možemo vam pomoći stilizovati outfit s torbom. Izaberite upečatljivu cvjetnu haljinu ili kombinaciju plisirane suknje s printom, romantične bluze u buttery yellow nijansi te trendi japanki ili špagerica. Takvu živahnu kombinaciju izbalansirajte svojom omiljenom torbom od rafije.