FOTO

Trendovi ravnih cipela za 2024: Savršen jesenji stil

Autor: Žene.ba
Trendovi ravnih cipela za 2024: Savršen jesenji stil
FOTO: Ilustracija

Djevojke obožavaju ravne cipele iz više razloga. Mnogi gradovi su vrlo pogodna mjesta za pješačenje, ali uvjeti na cesti često nisu idealni – stari, ispucali trotoari, brda i kockaste ulice. Osim klasičnih baletanki i Mary Jane, posljednjih se godina ističu i neki svježiji stilovi.

Trendovi ravnih cipela za jesen 2024: Šta viđamo najviše?

Trendi luksuzne patike i smeđe loafers postali su omiljeni izbori za jesen. Smeđa boja, posebno, donosi elegantan i bogat izgled svakoj kombinaciji. Ove cipele su odlična opcija za sve koji žele kombinirati udobnost i stil.

Trendovi ravnih cipela za jesen 2024: Inspiracija

Smeđe loafers

Izvinite, crne loafers. Smeđa je nova omiljena boja za cipele, a djevojke su potpuno na tom trendu. Ove loafers dodaju bogat i elegantan izgled svakoj kombinaciji, piše ljepotaizdravlje.ba

Leopard-print ravne cipele

View this post on Instagram

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Sve što je s leopard printom je u velikoj potražnji u svim zemljama ove sezone, a to uključuje i obuću. Par elegantnih ravnih cipela savršeno je rješenje za nošenje ovog trenda.

Suede patike

Ako želite biti udobni i izgledati chic, par suede patika će vam dati luksuzan izgled koji želite. Mnoge modne influencerice prihvataju dizajnerske stilove od Miu Miu i Dries Van Noten.

Ravne cipele s oštrim vrhom

View this post on Instagram

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Ravne cipele s oštrim vrhom su toliko elegantne da možda nikada nećete osjetiti potrebu da nosite štikle.

Jahačke čizme

View this post on Instagram

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

Ako je engleski seoski stil ono što želite postići, vaša sljedeća kupovina trebala bi biti par jahačkih čizama. (Bonus poeni za kombinovanje s jahačkom jaknom.)

Brodarske cipele

View this post on Instagram

A post shared by Linda Tol (@lindatol_)

Zahvaljujući Miu Miu, brodske cipele su ponovno u modi. Ovaj stil sličan loaferima donosi ležeran, preppy izgled, a izgledat ćete elegantno.

Mrežaste cipele

Mrežaste cipele i dalje su vrlo popularne među modnim influncerima, koje ih često kombinuju sa suknjama. Mrežaste baletanke su bile totalni hit ovog ljeta.