Pogledajte galeriju

Trendu neobičnih torbica nije odoljela ni Anya Taylor-Joy

Autor: Žene.ba

Torbice su mnogo više od modnog dodatka - one su statusni simbol, izraz personalnog stila i često duboko ukorijenjeni element ženskog identiteta.

Posljednji primjer koji je privukao pažnju javnosti dogodio se na Wimbledonu, gdje je Anya Taylor-Joy, zvijezda "Furiose" iz Mad Max sage, zabljesnula svojom neuobičajnom torbicom u obliku kanarinca.

Ovaj nekonvencionalni "clutch" potpisuje brend JW Anderson i još je dostupan na njihovoj web stranici po cijeni od 652 eura. Anya nije prva koja je nosila ovakav tip torbice - prije dvije godine, Sarah Jessica Parker izabrala je hiperrealističnog goluba u istom formatu.

Ovaj ekscentrični trend neobičnih oblika torbica nije ograničen samo na jedan događaj ili modni brend. Na svjetskim sedmicama mode u Parizu, torbice poput srca, nogometne lopte ili dvogleda postale su sveprisutne. Chanel je također poznat po lansiranju neobičnih modela torbica u svojim kolekcijama, kao što su autobus, školjka, robot, fotoaparat, kofer i mnogi drugi, što je inicirao legendarni Karl Lagerfeld.

Ove zanimljive kreacije ne samo da su osvojile srca slavnih zvijezda već su postale i predmet želje za ljubitelje modnih eksperimenata širom svijeta. S obzirom na rastuću popularnost, očekuje se da će se trend neobičnih torbica brzo proširiti i na domaće tržište.

Za one koji dijele strast za nekonvencionalnim modnim izričajem, prilika za nabavu ovakvih torbica nije daleko - više detalja možete pronaći u našoj galeriji s najnovijim modnim trendovima.