Moda

U Chanelovoj knjižnici uz pratnju Massive Attacka okrenut novi modni list

Autor: Žene.ba
U Chanelovoj knjižnici uz pratnju Massive Attacka okrenut novi modni list

Era Virginie Viard u Chanelu počela je u punoj snazi ​​tamo gdje je era Karla Lagerfeldazavršila, pod ogromnom kupolom Grand Palaisa. Ovaj put u palači je instalirana bogato konstruirana, dvostruka kružna knjižnica, njezin glavni kat ispunjen je udobnim namještajem u kojem bi se najradije sklupčali i krenuli čitati.

Od mnogih značajnih poveznica s Lagerfeldom, njegova ljubav prema knjigama i kolekcioniranju istih bila je legendarna (posjedovao je na tisuće knjiga), tako da se instalacija mogla uzeti kao počast nedavno preminulom dizajneru. Za jesen, Virginie Viard vidi Chanel couture ženu u papučama, mokasinkama ili salonki s leptir mašnom koja prenamjenjuje dvo-tonalni uzorak kuće.

Male čaše na lančićima daju joj privid mlade žene u tvidu željne kulture, poezije, romana i, kako se čini po glazbenoj pratnji revije, neočekivanih nota Massive Attacka i Portisheada.

https://www.instagram.com/p/Bzcvc-1IU8I/?utm_source=ig_embed

Svakom novoustrojenom kreativnom direktoru, bilo da dolazi izvana ili je povišen iznutra, potrebno je vrijeme da pronađe sebe unutar branda. Viard nije novi kreativni direktor, ali je preuzela značajnu dužnost na modnoj sceni.

Preuzela je ulogu jednog od najpoznatijih dizajnera u proteklih 50-ak godina koji je stvorio ulogu modernog kreativnog direktora kao takvog i vratio Chanelu prestižni status među kućama visoke mode. To svakako nije lak posao, no čini se kako ćemo od Virginie moći vidjeti zanimljive poduhvate u nastojanju da održi Karlovo nasljedstvo.

Elle.hr