Moda

Umjetničko-modna suradnja minimalističkog brenda kojeg trendseterice obožavaju

Autor: Žene.ba
Umjetničko-modna suradnja minimalističkog brenda kojeg trendseterice obožavaju

Iako su poznate po svojim minimalističkim jednobojnim torbama i cipelama, čini se kako dizajnerice brenda Mansur Gavriel – Rachel Mansur i Floriana Gavriel – ipak vole i printeve, samo su tražile pravog suradnika koji bi ih za njih razvio.

Pronašle su ga u francusko-engleskom umjetniku Marc Camille Chaimowitzu, svjetski poznatom po interdisciplinarnom radu kroz razne medije – od skulptura preko instalacija pa sve do tapeta. Umjetnik koji kroz cijelu karijeru razbija granicu između čiste umjetnosti i primijenjenog dizajna, pokazao se kao savršen odabir.

Ekskluzivno za brend dizajnirao je printeve, koji podsjećaju na njegove dobro poznate tapete. Printevi francusko engleskog umjetnika nježnih boja i diskretnog grafizma odlični su se smjestili na minimalističkom dizajnu torbi.

Umjetnik i dizajnerice oboje su izrazili oduševljenost suradnjom, prepoznavši jedni u drugome slične estetske i umjetničke vrijednosti: ljubav prema praktičnosti i eleganciji te talent za boje.  Limitirana capsule kolekcija od 12 komada može se nabaviti u londonskom Liberty-u ili preko Mansur Gavriel web stranice.

Elle.hr