Zendaya se opet istakla

Uoči Met Gale: Šta su to zvijezde obukle za tradicionalnu večeru Anne Wintour

Autor: Žene.ba
Uoči Met Gale: Šta su to zvijezde obukle za tradicionalnu večeru Anne Wintour
Foto: X

Uoči Met Gale, jednog od najiščekivanijih modnih događaja u svijetu, Anna Wintour, slavna urednica američkog Voguea, organizovala je tradicionalnu večeru u New Yorku. Ova večera je bila prilika za mnoge poznate osobe da pokažu svoje pomno odabrane stylinge i najave temu ovogodišnjeg modnog spektakla. Među njima se isticala i Zendaya, američka glumica koja je u posljednjih nekoliko godina postala it djevojka čiji stil s oduševljenjem pratimo. I ovog puta je opravdala očekivanja.

Za ovu prigodu, Zendaya se odlučila za vintage bijelu midi haljinu modne kuće John Galliano, koja je stara čak 26 godina. Haljina je bila kreacija s cvjetnim uzorkom iz njihove kolekcije za proljeće/ljeto 1998. godine, a izvrsno je pristajala 27-godišnjoj glumici.

Njen glamurozni izgled, koji je plijenio pažnju, bio je dodatno upotpunjen bijelim špic salonkama na petu Christian Louboutin i dizajnerskim nakitom iz Bulgarija. Na ovaj svečani događaj, talentiovana glumica stigla je u pratnji svog dugogodišnjeg saradnika i stilista, Lawa Roche.

Svojim izgledom oduševila je i Jennifer Lopez, koja je u New York stigla u crnoj strukturiranoj baršunastoj haljini modne dizajnerice Diane Qerimi. Haljina je isticala linije njenog tijela, posebno s obzirom na svjetlucave elemente koji su izgledali poput malenih kristala. Američka glumica i pjevačica, koja je poznata po svojim glamuroznim izdanjima, dodatno je upotpunila svoj outfit clutch torbicom iz Tyler Ellis kolekcije, platformama na petu brenda Casadei te nakitom iz kolekcije brenda Yeprem.

Chris Hemsworth, koji je prisustvovao večeri sa svojom suprugom Elsom Pataky, izgledao je otmjeno u blejzeru sa životinjskim printom koji je nosio preko crne satenske košulje za večeru. Popularni glumac je začinio cjelokupni izgled narandžastim naočalama. Njegova supruga se odlučila za blistavi plavi blejzer sa šljokicama i matching pantole koje je uparila sa ljubičastom svilenom bluzom i visokim repom.

Bad Bunny također je prikazan kako dolazi na večeru u tamnom blejzeru koji je kombinovao sa jednostavnom bijelom majicom. Nosio je ležernu, ali šik odjeću s bejzbol kapom i naočalama.

Sijena Miler i njen dečko Oli Grin, također, su bili među prisutnima, a par je uživao u rijetkom izlasku. Miller je za večeru obukla zelenu mini haljinu od antilopa s jednim rukavom, koju je kombinovala sa prozirnim crnim hulahopkama i parom šiljastih bijelih potpetica.

A njen dečko, Miller je izgledao elegantno u crnom odijelu i bijeloj košulji koju je ostavio otvorenu na vrhu.